Зрази «Пташине молоко» — Рецепт приготування

Тип:
Другі страви
Час:
40 хвилин
Складність:
Складно
Порцій: 4
М’ясо

Слово «зрази» походить від польського zrazy, яке означає «відрізаний шматок». Але при цьому багато дослідників стверджують, що це блюдо придумали саме в Литві. Там зрази були поширені ще в XIV столітті.

Спочатку зразами називали будь-яке відбите м’ясо з начинкою з овочів та яєць. З часом для начинки почали використовувати залишки продуктів, які господиня знаходила на кухні. Ця чудова ідея поширилася по всьому світу і отримала визнання у багатьох кулінарів.

Ми пропонуємо тобі дізнатися рецепт зраз «Пташине молоко». Здавалося б, що ця страва не має нічого спільного з однойменними цукерками. Але напевно ці зрази так назвали тому, що вони дуже ніжні на смак, як і ласощі з повітряної начинкою!


Інгредієнти для рецепта


Яловичий фарш — 300 г

Молоко — 75 мл

Пшеничне борошно — 0,5 скл.

Яйце — 2 шт.

Твердий сир — 50 г

Вершкове масло — 1 ст. л.

Хліб — 25 г

Чорний перець (мелений) — по смаку

Сіль — по смаку


Як приготувати


·  1 Приготуйте котлетний фарш, як зазвичай. Можна змішати фарш, розмочений хліб, сіль і перець.

·  2 Підготуйте начинку: натріть варене яйце і сир на тертці. Добре посоліть і поперчіть.

·  3 Додайте розм’якшене вершкове масло. Все перемішайте.

·  4 Візьміть 1 ст. л. фаршу, зробіть з нього корж, всередину покладіть 1 ч. л. начинки. І починайте ліпити зрази.Продовжуйте процедуру поки весь фарш не закінчиться.

·  5 В окремій мисці приготуйте кляр. Збийте яйце, молоко, борошно, сіль і перець.

·  6 Вмочуйте зрази в кляр і відразу ж відправляйте їх на сковороду з розігрітою олією. Обсмажуйте їх з обох сторін.

·  7 Потім покладіть їх у духовку, розігріту до 220 градусів, на 14-15 хвилин. Бажано на 7-8 хвилині відкрити духовку і перевернути зрази.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.