Журавлино-апельсиновий кекс — Рецепт приготування

журавлино апельсиновий кекс рецепт приготування

Тип:
Десерти
Час:
70 хвилин
Складність:
Середньо
Порцій: 5
Випічка

Осінь часто асоціюється у кулінарів з яблучної випічкою. Господині щосили готують пироги, кекси, торти з цим чудовим фруктом. Але не варто забувати, що цей сезон багатий і іншими корисними дарами природи. Приміром, у вересні розпочався збір журавлини. Триває він, поки не ляже сніг. Тому варто поспішити придбати побільше, приготувати з неї багато чого цікавого і смачного і заморозити на зиму.

Хтось скаже, що в пирогах і кексах журавлина набуває дуже простенький смак, до якого завжди хочеться щось додати. В деякій мірі ми погоджуємося з цим пропонуємо вам приготувати журавлинний кекс з апельсиновою цедрою.


Інгредієнти для рецепта


Яйце – 3 шт.

Цукор – 2 скл.

Вершкове масло – 170 р

Ванільний екстракт – 1 ч. л.

Сіль – 0,25 ч. л.

Апельсинова цедра – 20 г

Пшеничне борошно – 260 г

Журавлина – 340 г


Як приготувати


·  1 Розігрійте духовку до 180 градусів.

·  2 Змішайте яйця і цукор з допомогою міксера. Збивайте, поки яйця не стануть блідо-жовтими, суміш не загусне і не збільшиться в об’ємі в два рази. Вам знадобиться приблизно 3-5 хвилин.

·  3 Додайте розм’якшене вершкове масло, ванільний екстракт, сіль і цедру апельсина. Добре перемішайте.

·  4 Потроху всипайте борошно, перемішуючи масу за допомогою лопатки. Потім додайте журавлину.

·  5 Тісто викладіть в невелику форму, яку потрібно попередньо застелити пергаментом і змазати рослинним маслом.

·  6 Випікати 45-50 хвилин, поки кекс не підрум’яниться зверху. Перевіряйте готовність зубочисткою.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.