Зелень на підвіконні

Свіжа зелень — необхідний інгредієнт багатьох рецептів. Її використовують для маринадів, в якості компонентів страв, для прикраси. Свіжий листочок меліси освіжить десерт або напій, а кінза, петрушка, розмарин відмінно поєднуються з м’ясом.

Досить часто потрібної зелені не знаходиться під рукою, або куплений кілька днів тому пучок зів’яв і став непридатний. Вирішити проблему просто: вирощуйте зелені пряні трави на кухонному підвіконні. «Зі Смаком» склав список рослин, які легко приживуться в закритому приміщенні.

8 їстівних рослин, які можна виростити вдома

·  Кінза

Рослина любить м’яку пухкий грунт і частий полив. Сійте насіння рядами, стежте за тим, щоб земля в горщику була вологою і через 10-15 днів з’являться перші сходи.

·  Кріп

Кріп — світлолюбна рослина. Щоб зелень була густою і соковитою, підгодовуйте кріп комплексними мінеральними добривами. Можна використовувати ті, якими підпитуюте вазони.

·  Петрушка

Насіння петрушки перед посівом замочіть на добу в холодній воді. Висіювайте їх на глибину не більше 1 сантиметра. До сходів тримайте горщик в темному місці, накривши плівкою, поливайте 1 раз у два дні.

·  Розмарин

Горщик для розмарину повинен бути глибоким, не менше, ніж 15 сантиметрів заввишки. Насіння досить довго сидять в ґрунті: появи паростків чекають близько місяця. Розмарин любить регулярне зволоження і світло.

·  Шавлія

Перед посівом насіння шавлії замочують, як і у випадку з петрушкою. Для рослини необхідна легка, пухка грунт і полив не більше ніж 1 раз у два дні. Раз на місяць кущик вимагає повного зрошення за допомогою пульверизатора.

·  Чебрець

Насіння закладають в грунт на глибину 1 сантиметр. Поливати слід після повного висихання верхній земляний скоринки.

·  Мелісса

Залишайте між рослинами відстань 12-15 сантиметрів або пересаджуйте зміцнілі паростки в окремі горщики. Щоб зелень була густою, знімайте сформувалися бутони. Меліса вимагає поливу 3 рази в тиждень.

·  Орегано

Це дуже світлолюбна рослина, тому потрібно пошукати самий сонячне підвіконня в квартирі. До ґрунті орегано невибагливий, а поливати його слід 2-3 рази на тиждень.

Горщики з травами радують око соковитою зеленню, роблять кухню затишніше, але головне — ці рослини приносять не тільки естетичне користь.Вирощуючи власну зелень, ви будете впевнені, що вживаєте чистий продукт без шкідливих хімічних добрив. Якщо вам сподобалася ідея, діліться нею з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.