Завиванець з капусти – рецепт приготування

Завиванець з капусти - рецепт приготування

Ми заявляємо: цією стравою з незвичайною назвою можна запросто нагодувати велику сім’ю! Завиванець – страва української кухні і являє собою рулет з начинкою, обгорнутий в кілька шарів листя капусти. По суті, це один великий голубець, причому закручений.

Качан капусти для завиванца вибирайте побільше. Ну а начинка може бути найрізноманітнішою: м’ясна, грибна, комбінована з крупами і навіть рибна. Якщо звернути всі капустяне листя відразу в один рулет не виходить, можна зібрати завиванец по частинах, але в цьому випадку цілком перенести його з форми на тарілку не вийде.

Смачна, поживна, а головне, проста в приготуванні страва при всій своїй простоті цілком може стати козирем на званій вечері.

Інгредієнти для рецепта

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Печериці – 300 г
  • Гречка – 1 скл.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Соняшникова олія – 1 ст. л.
  • Вершкове масло – 20 г
  • Сіль – за смаком
  • Чорний перець (мелений) – за смаком
  • Морква – 2 шт.
  • Помідор – 3 шт.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Твердий сир – 80 г
  • Кріп – 0,5 Пуч.
  • Яблучний оцет – 1 ст. л.

Як приготувати

·  1) Підготуйте качан капусти: виріжте качан, потім опустіть качан на 2-3 хвилини в киплячу воду. За допомогою вилки дістаньте і остудіть. Відокремте розм’якшені лиття.

·  2) З гречаної крупи зваріть кашу. Яйця зваріть круто, остудіть, очистіть, наріжте кубиками.

·  3) Гриби наріжте тонкими пластинками і поставте на розігріту сковороду без масла. У процесі смаження з грибів виділиться досить вологи, щоб вони як слід протушкувати.

Гриби наріжте тонкими пластинками і поставте на розігріту сковороду без масла.

·  4) Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на окремій сковороді з додаванням невеликої кількості масла. До речі, цибулю з печерицями (як це роблять часто по-старому) краще не обсмажувати разом, щоб гриби не потемніли. Додайте смажені гриби, цибулю, варені яйця до гречаної каші, сіль і чорний перець за смаком.

·  5) Якщо капустяні листя занадто великі, розріжте їх уздовж, потовщення зріжте. Розкладіть на столі внахлест, викладіть на них начинку і скрутіть в рулет. Рулет укладіть у вигляді равлика в круглу форму для запікання, змащену вершковим маслом.

Якщо капустяні листя занадто великі, розріжте їх уздовж,

·  6) Приготуйте підливу. Натріть моркву, підсмажте на вершковому маслі, додайте подрібнений часник. Додайте томатне пюре (помідори без шкірки натріть на тертці), яблучний оцет, солі трохи і цукор. Залиште покипіти на 4-5 хвилин, зніміть з вогню.

·  7) Викладіть підливу на завиванец, на дно форми влийте 0,5 ст. води. Зверху накрийте фольгою і поставте в духовку, прогріту до 180 градусів, на 50-60 хвилин.

 Викладіть підливу на завиванец

·  8) За 15 хвилин до закінчення приготування, фольгу видаліть, посипте завиванец тертим сиром і поставте запікатися далі. Перед подачею посипте подрібненим кропом.

 За 15 хвилин до закінчення приготування,

З голубцями, як відомо, метушні досить: поки капусту роздягнеш, поки кожен лист наповниш начинкою, поки запечатаному і приготуєш … Дивишся, вже ніч на дворі. А тут подасте до столу такий капустяний рулет – всі сядуть, поїдять, задоволеними залишаться, господині подякують.

Завиванець з капусти — рецепт покроковий з фото дивіться у відео нижче:


Пригощайтеся самі і діліться рецептом з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.