Завиванець з капусти – рецепт приготування

«З Смаком» заявляє: цією стравою з вельми незвичайною назвою можна запросто нагодувати велику сім’ю! Завиванець – страва української кухні і являє собою рулет з начинкою, обгорнутий в кілька шарів листя капусти. По суті, це один великий голубець, причому закручений.

До очан капусти для завиванца вибирайте побільше. Ну а начинка може бути найрізноманітнішою: м’ясний, грибний, комбінованої з крупами і навіть рибної. Якщо звернути все капустяне листя відразу в один рулет не виходить, можна зібрати завиванец по частинах, але в цьому випадку цілком перенести його з форми на тарілку не вийде.

Смачне, поживне, а головне, просте в приготуванні блюдо при всій своїй простоті цілком може стати і козирем на званій вечері.


Інгредієнти для рецепта


Капуста білокачанна – 1 кг

печериці – 300 г

гречка – 1 скл.

яйце – 3 шт.

Цибуля – 2 шт.

Соняшникова олія – 1 ст. л.

Вершкове масло – 20 г

сіль – за смаком

Чорний перець (мелений) – за смаком

морква – 2 шт.

помідор – 3 шт.

цукор – 1 ч. л.

Твердий сир – 80 г

кріп – 0,5 Пуч.

Яблучний оцет – 1 ст. л.


Як приготувати


·  1. Підготуйте качан капусти: виріжте качан, потім опустіть качан на 2-3 хвилини в киплячу воду. За допомогою вилки дістаньте і остудіть. Відокремте розм’якшені лиття.

·  2. З гречаної крупи зваріть кашу. Яйця зваріть круто, остудіть, очистіть, наріжте кубиками.

·  3. Гриби наріжте тонкими пластинками і відправте на розігріту сковороду без масла. У процесі смаження з грибів виділиться досить вологи, щоб вони як слід протушкувати.

·  4. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на окремій сковороді з додаванням невеликої кількості масла.До речі, цибулю з печерицями (як це роблять часто по-старому) краще не обсмажувати разом, щоб гриби не потемніли. Додайте смажені гриби, цибулю, варені яйця до гречаної каші, сіль і чорний перець за смаком.

·  5. Якщо капустяне листя занадто великі, розріжте їх уздовж, потовщення зріжте. Розкладіть на столі внахлест, викладіть на них начинку і скрутіть в рулет. Рулет укладіть у вигляді равлика в круглу форму для запікання, змащену вершковим маслом.

·  6. Приготуйте підливу. Натріть моркву, підсмажте на вершковому маслі, додайте подрібнений часник. Додайте томатне пюре (помідори без шкірки натріть на тертці), яблучний оцет, солі трохи і цукор. Залиште покипіти на 4-5 хвилин, зніміть з вогню.

·  7. Викладіть підливу на завиванец, на дно форми влийте 0,5 ст. води. Зверху накрийте фольгою і відправте в духовку, прогріту до 180 градусів, на 50-60 хвилин.

·  8. За 15 хвилин до закінчення приготування, фольгу видаліть, посипте завиванец тертим сиром і відправте запікатися далі. Перед подачею посипте подрібненим кропом.

З голубцями, як відомо, метушні досить: поки капусту роздягнешся, поки кожен лист наповниш начинкою, поки запечатаному і приготуєш … Дивишся, вже ніч на дворі. А тут подасте до столу такий капустяний рулет – всі сядуть, поїдять, задоволеними залишаться, господині подякують. Пригощайтеся самі і діліться рецептом з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.