Заварна сирна паска – рецепт приготування

Крім традиційного паски і розфарбованих яєць на святковому столі в Світле Христове Воскресіння неодмінно повинна бути сирна паска. Якщо питання з випічкою паски може збентежити навіть досвідчену господарку, то з цим десертом питань не виникне ніяких: його приготувати зможе навіть новачок.

Сир для паски вибирайте кращої якості: він повинен бути свіжим, жирністю 5-9%, не надто сухим і однорідним. 15% – ї жирності для сметани буде досить, перевірте, щоб вона не була кислою. За бажанням в сирну масу можете додати спеції (кардамон, бадьян), мелені і просіяні, а також цукати. При заварюванні всі компоненти змішуються і виходить щось незвичайне, дітей за вуха не відтягнеш!


Інгредієнти для рецепта


Сир – 800 г

жовтки – 4 шт.

цукор – 180 г

сметана – 200 мл

мигдаль – 50 г

Ізюм – 50 г

Вершкове масло – 150 г

Ванільний цукор – 10 г

лимон – 1 шт.


Як приготувати


·  1. Сир протріть через сито, щоб прибрати всі грудочки.

·  2. Жовтки змішайте з цукром (звичайним і ванільним). Спочатку просто розітріть їх виделкою до білої піни, потім почніть збивати. Коли жовтки в достатній мірі взоб’ете, додайте сметану.

·  3. Жовткова масу змішайте з розм’якшеним маслом і протертим сиром, ретельно збийте до кремоподібного стану.

·  4. Посуд з сирною масою поставте на водяну баню. Заварюйте паску на невеликому вогні. Процес досить тривалий: перші 10 хвилин сир буде плавитися, потім стане потроху густіти. Маса не повинна кипіти! Через 30 хвилин після початку нагрівання посуд з вогню можна буде зняти.

·  5. Каструльку з сирною масою поставте відразу ж в ємність з холодною водою. Дочекайтеся охолодження, продовжуючи заважати, щоб крем не расслоился. Можливо, воду в каструльці доведеться кілька разів поміняти на більш холодну.

·  6. У остигнула масу додайте промитий і обсушену родзинки, очищені та подрібнені горіхи, а також цедру одного лимона.

·  7. Форму (пасочницу, друшляк, сито) вистелити декількома шарами вологої марлі. Викладіть в неї сирну масу, подверніте краю марлі і покладіть зверху вантаж. Бажано під форму підставити мисочку, щоб туди стікала рідина. Надішліть конструкцію в холодильник годин на 12.

·  8. На наступний день вантаж зніміть, витягніть паску з форми, прикрасьте.

Спробувавши хоча б один раз приготувати сирну паску за цим рецептом, ви обов’язково захочете повторити. Це надзвичайно смачно. Чи не залиште друзів поза увагою, поділіться з ними рецептом!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.