Заправки для салатів

Урізноманітнити салати і зробити їх більш смачними і корисними можна дуже просто. Варто лише додати замість звичного майонезу одну з цих заправок.

Приготувати їх не складе ніякої праці. Зате ви помітите, як смак ваших улюблених салатів зміниться до невпізнання. Закуски стануть більш витонченими на вигляд, а також у них з’явиться вишуканий аромат. Перевірено!

Рецепти заправок для салатів

1. Класична заправка

Інгредієнти

·  20 мл лимонного соку

·  0,5 скл. оливкової олії

·  0,5 ч. л. солі

·  0,25 ч. л. чорного меленого перцю

·  гірчиця (за смаком)

Приготування

Збийте лимонний сік, додавши в нього сіль і перець. Продовжуючи збивати, потроху вливайте масло. Покладіть за смаком гірчицю. Заправка підійде для овочевих салатів.

2. Сирна заправка

Інгредієнти

·  5 ст. л. натурального йогурту

·  3 ст. л. нежирної сметани

·  2-3 філе анчоуса

·  50 р сиру пармезан

·  зубчик часнику

·  2 ч. л. червоного або білого винного оцту

·  сіль

·  чорний мелений перець

Приготування

Змішайте сметану з йогуртом і дрібно тертим сиром. Додайте подрібнений часник і анчоуси. Влийте оцет. Не забудьте про солі і перці. Ця заправка підходить до макаронних, овочевим і сирним салатів, але також і до всього іншого, якщо поєднання здасться вам доречним.

3. Класичний соус до картопляних і м’ясних салатів і рибі

Інгредієнти

·  1 ст. л. оливкової олії

·  2 сирих жовтка

·  4 зуб. часнику

·  20 мл лимонного соку

·  сіль

·  чорний мелений перець

Приготування

Розітріть подрібнений часник з жовтками, сіллю, перцем і лимонним соком. Вливайте масло тонкою цівкою, при цьому помішуючи соус. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.

4. Італійська заправка

Інгредієнти

·  125 мл оливкової олії

·  2 ч. л. сухої гірчиці

·  2 ч. л. цукру

·  2 ч. л. подрібненого свіжого майорану

·  2 зуб. часнику

·  50 мл червоного винного оцту

·  морська сіль і мелений чорний перець

·  1 ч. л. подрібненого свіжого орегано

·  0,5 ч. л. пластівців чилі

·  25 г подрібненого свіжого базиліка

Приготування

З’єднайте цукор і гірчицю, додайте часник, пропущений через прес, сіль, чорний перець, перець чилі і оцет. У цю масу струменем вливайте масло, добре помішуючи. Додайте нарізані трави.

5. Французька заправка

Інгредієнти

·  0,5 зуб. часнику

·  1 ч. л. діжонської гірчиці

·  2 ст. л. винного оцту

·  6 ст. л. оливкової олії

·  морська сіль і мелений чорний перець

Приготування

Змішайте подрібнений часник, діжонську гірчицю, винний оцет і оливкове масло. Додайте морську сіль і чорний перець. Перемішайте.

Якщо вам сподобалися ці заправки до салатів, обов’язково збережіть статтю собі. Коли ви будете готувати закуску, рецепти будуть у вас під рукою!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.