Заповіді доброї господині

Як у кожного мистецтва і науки в кулінарії є також основні заповіді. І багато господинь успішно ними користуються.

перша заповідь

При приготуванні їжі слід користуватися принципом безвідходного виробництва, тобто якомога більше використовувати продуктів при приготуванні їжі. Прикладом може послужити приготування бульйонів. Більшість господинь готує бульйон на м’ясі з кістками, а іноді, видаливши їх, на одному філе. Але мало хто знає, що так втрачається безліч корисних елементів. Рекомендується м’ясо відокремити від кісток. Для бульйону слід використовувати спочатку одні кістки. Після 1-2 годин варіння можна додати м’ясо і варити до готовності. Аналогічно можна вчинити і з рибою. Спочатку відрізаються і миються плавники, хвіст, голова, при цьому зябра викидаються. На цих відходах протягом півгодини вариться бульйон.

друга заповідь

При приготуванні слід максимально намагатися підвищувати корисність продуктів. Мало хто знає, що м’ясо, тушковане з овочами, засвоюється організмом краще і дає йому максимальну кількість речовин. А ось якщо м’ясо готується окремо, то переварити людині його складніше. Слід зазначити, що сильно смажене м’ясо практично не засвоюється.
Є особливості і при приготуванні каш. Якщо крупи варити на молоці, то амінокислоти, що входять до складу, вступають в реакцію з молочним цукром і блокуються. В організм вони не надійдуть, хоча мають для нього величезне значення. А ось якщо зварити крупу на воді, а потім тільки додати молоко, то організмом засвоїться максимальну кількість корисних речовин. Мало хто знає, що і одне і те ж яйце засвоюється по-різному. Це залежить від способу приготування. Найбільш корисні яйця зварені «в смятку». Білок сирих яєць і варених круто організмом не засвоюється.

третя заповідь

При приготуванні їжі слід намагатися максимально зберігати біологічно активні речовини. Найбільш схильні до руйнування рослинні масла і вітамін С. Тому готувати продукти з їх вмістом слід акуратно і з особливих принципам.

четверта заповідь

Завжди слід намагатися зберегти максимальну кількість поживних речовин. У більшості випадків поживні речовини йдуть при варінні разом з відваром. Особливо це стосується варіння овочів. Близько 20% поживних речовин залишається у воді, саме з цієї причини її слід брати стільки, скільки вистачить покрити овочі. Багато при варінні м’яса викидають пінку. Це не правильно, так як вона є зварити білком. Її можна просто використовувати в соусах і заправках. При варінні макаронів не варто наливати багато води.

п’ята заповідь

Всі продукти в страві повинні поєднуватися розумно. Таке розумне використання необхідно для правильного і корисного засвоєння організмом білків і поживних речовин. Використовувати можна будь-які варіанти, але головне, щоб продукти поєднувалися між собою. Існує спеціальна таблиця сумісності продуктів, якої слід керуватися при приготуванні їжі.

шоста заповідь

Меню повинно бути різноманітне. Щоб не пропав інтерес і апетит до їжі, постійно потрібно міняти страви для приготування. Існує великий перелік страв, які можна приготувати навіть при мінімальному складі продуктів.

Сьома заповідь

У страві важливий не тільки смак, але і аромат, і зовнішній вигляд. До приготування будь-якої страви варто підходити з душею і фантазією. Одне і те ж блюдо кожен раз може виглядати по-новому і відрізнятися невеликий оригінальною ноткою.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.