Запіканка з яйцями і сиром — рецепт приготування

Як можна подати яйця, щоб було і цікаво, і смачно? Не думаю, що таким питанням задаються вже дуже часто. Смажені, варені, пашот, мариновані, гоголь-моголь, омлет … А що ще? Так, існує не так багато страв, які обходяться без цього інгредієнта. Але сніданок вважається неповноцінним, якщо ви подасте тільки яйця і нічого більше. Поспішаємо спростувати цю теорію: є одне відмінне блюдо.

Запіканка з яйцями і сиром під соусом бешамель — повноцінне блюдо іспанської кухні. Воно настільки смачне і незвичайне, що на перший погляд і не скажеш, що яйця тут — головний інгредієнт. Прекрасне доказ того, що брати яйця за основу можна і потрібно.


Інгредієнти для рецепта


яйце — 5 штук.

свинячий фарш — 250 г

Цибуля — 1 шт.

Біле сухе вино — 150 мл

Томатний соус — 4 ст. л.

Твердий сир — 200 г

Оливкова олія — 6 ст. л.

молоко — 0,5 л

Пшеничне борошно — 2 ст. л.

Вершкове масло — 15 г

Мускатний горіх — 1 трісок.

сіль — за смаком

Чорний перець (мелений) — за смаком


Як приготувати


·  1. Поставте сковорідку на маленький вогонь. Вилийте на дно половину оливкової олії. Коли воно прогріється, висипте фарш і почніть обсмажувати його.

·  2. Очистіть цибулину. Наріжте овоч дрібним кубиком. Додайте на сковороду до фаршу. Посоліть і поперчіть.

·  3. Як тільки м’ясо трохи підсмажиться, а цибуля стане рум’яні, додайте на сковороду біле вино.Зробіть вогонь ще менше. Потомити фарш у вині. Не забувайте регулярно його помішувати.

·  4. Поки фарш нудиться, зваріть яйця круто. Очистіть їх від шкаралупи. Розріжте кожне яйце надвоє.

·  5. Вийміть жовтки. Помістіть білки і жовтки в різні ємності.

·  6. Приготуйте соус. Візьміть сотейник. Поставте його на повільний вогонь. Додайте оливкове масло.Розтопіть на оливковій олії вершкове. Тепер додайте пшеничне борошно. Гарненько все перемішайте.Поступово вилийте в ємність все молоко. Після кожного додавання помішуйте весь вміст сотейника.Посоліть і поперчіть соус. Додайте щіпку мускатного горіха. Консистенція готового соусу буде сметаноподібної.

·  7. Фарш готовий. Пересипьте його в окрему ємність. Візьміть дрібну тертку. Натріть жовтки прямо в фарш. Додайте 1 ополоник соусу.

·  8. Змішайте м’ясну масу. Візьміть раніше підготовлені білки. Наповніть кожен готової начинкою.Помістіть всі фаршировані білки в форму для запікання.

·  9. У вас залишився соус. Залийте їм білки в формі.

·  10. Ложкою викладіть томатний соус на кожен білок. Натріть твердий сир. Посипте їм яйця.

·  11. Виставте температуру в духовці на 180 ° С. Надішліть форму з яйцями випікатися протягом 10 хвилин.

Радує те, що запікати потрібно зовсім недовго. Радимо вам використовувати побільше сиру, адже з ним блюдо набагато смачніше. У розігрітому вигляді запечені яйця нітрохи не гірше, ніж відразу з духовки.Серед безлічі варіантів сніданку, цей і корисний, і смачний, і швидкий. Хто відмовиться від такого?Перевірте, як відреагують на ідею ваші друзі.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.