Запіканка з помідорами і фаршем – рецепт приготування

Давайте забудемо про стандартні запіканках хоча б на кілька хвилин. Навіть новачкові під силу викласти овочі в кілька шарів і відправити в духовку. Погодьтеся, такі страви займають особливе місце в кулінарній книзі кожної господині. Вони смачні, прості і мало затратні. Але іноді навіть корисно ламати штампи.

Запіканка з помідорами і фаршем – блюдо, яке просто обожнюють в Угорщині. Якщо ви думаєте, що вам знадобляться якісь особливі інгредієнти, то це не так. Всі продукти ви знайдете в холодильнику і на кухонних полицях. А ось їх подача буде відрізнятися. Не варто відмовлятися від такої ідеї, тим більше якщо ви хочете, щоб запіканка стала окрасою столу.


Інгредієнти для рецепта


Соняшникова олія – 2 ст. л.

Вершкове масло – 120 г

яйце – 4 шт.

вода – 3 ст. л.

коріандр – 2 щеп.

Куркума – 2 щеп.

вершки – 120 мл

м’ясо – 250 г

манка – 3 ст. л.

Цибуля – 2 шт.

Пшеничне борошно – 160 г

помідор – 9 шт.

сіль – за смаком

Чорний перець (мелений) – за смаком

базилік – 1 Пуч.


Як приготувати


·  1. Почистіть цибулю і наріжте кубиками. Обсмажте його на рослинному маслі до легкої прозорості.

·  2. Подрібніть будь-яке м’ясо в м’ясорубці. Змішайте його з цибулею.

·  3. Смажте м’ясо з цибулею протягом 15 хвилин, помішуючи інгредієнти. Додайте сіль і перець за смаком. Не забудьте додати мелений коріандр. Трохи остудіть фарш.

·  4. Натріть на тертці вершкове масло. Обов’язково залиште приблизно 20 г для змащування форми.

·  5. Замісити тісто. Для цього потрібно змішати масло, борошно, 1 жовток, 3 ст. л. води і 1 щіпку солі.Сміливо додавайте борошна, якщо знадобиться. Замісити тісто, загорніть його в плівку і відправте в холодильник на 30 хвилин.

·  6. Займіться знову фаршем. Додайте до обсмаженого м’яса 1 жовток, 3 ст. л. манки, 1 ст. л. вершків 20% – ї жирності. Гарненько все перемішайте.

·  7. Зріжте верхівку з помідорів. Вийміть м’якоть ложкою і переверніть овочі зрізом вниз. Так зайва рідина витече.

·  8. Заповніть помідори приготованим фаршем.

·  9. Подрібніть базилік. Збийте 2 білки, вершки і 2 яйця. Додайте в цю суміш сіль, базилік і куркуму.Гарненько все змішайте.

·  10. Змастіть форму вершковим маслом. Дістаньте тісто з холодильника, розкачати і викладіть його на дно форми. Обов’язково сформуйте невеликі бортики.

·  11. Викладіть фаршировані помідори на тісто зрізом вниз.

·  12. Залийте все яєчно-вершковою сумішшю.

·  13. Розігрійте духовку до 180 ° С. Надішліть форму з тестом в духовку на 30 хвилин.

·  14. Вимкніть духовку. Остудіть блюдо, відкривши дверцята духовки. Запіканка готова!

Обов’язково вибирайте помідори однакового розміру. Якщо у вас немає манки, додайте сухарі. Начинку можна урізноманітнити, додавши гриби і моркву. Яскраву запіканку прикрасьте зеленню і подавайте до святкового столу або до звичайного вечері в будні дні, роблячи їх менш сірими. Дерзайте!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.