Запіканка з капусти – рецепт приготування

З такого досить простого інгредієнта, як капуста, можна приготувати дуже оригінальні і ситні блюда.Питання: якого виду капусти краще віддати перевагу, щоб не прогадати? Звичайно ж, правильно було б радити вибрати той, який ви любите найбільше. Але ми вирішили піти іншим шляхом: об’єднати 3 види капусти в одній страві, а точніше – в одній запіканці.

Запіканку будь-яка господиня може приготувати на швидку руку. А ще це просто ідеальне блюдо для тих, хто хоче скинути зайву вагу, але просто не уявляє життя без м’яса. Все, що вам знадобиться, легко знайти в найближчому магазині. Але готуйте побільше, тому що ваші близькі не залишаться байдужими.


Інгредієнти для рецепта


Капуста білокачанна – 300 г

Кольорова капуста – 200 г

Брюссельська капуста – 200 г

курячий фарш – 300 г

Цибуля – 1 шт.

морква – 1 шт.

Білі гриби – 300 г

Соняшникова олія – 3 ст. л.

йогурт – 300 мл

Гірчиця – 3 ч. л.

яйце – 2 шт.

м’ята – 1 ч. л.

розмарин – 1 ч. л.

сіль – за смаком

Чорний перець (мелений) – за смаком


Як приготувати


·  1. Візьміть білокачанну капусту. Наріжте її, але не дрібно.

·  2. Розігрійте сковороду, додайте олію і протушкувати підготовлену капусту на сковороді протягом 10 хвилин до напівготовності.

·  3. Візьміть кольорову капусту і розберіть її на невеликі суцвіття.

·  4. Розріжте брюссельську капусту навпіл.

·  5. Візьміть каструлю і закип’ятити воду. Посоліть її і проваріть брюссельську, а також кольорову капусту протягом 4-5 хвилин.

·  6. Почистіть моркву і натріть її на крупній тертці. Потім очистіть цибулю. Наріжте його кубиками.Промийте гриби. Наріжте їх на невеликі шматочки.

·  7. Обсмажте на сковороді всі підготовлені овочі на соняшниковій олії. Доведіть їх до м’якості.

·  8. Додайте до грибів курячий фарш. Посоліть, а також поперчіть всю масу. Тушкуйте все ще 10 хвилин. Не забувайте помішувати продукти.

·  9. Візьміть форму, в якій ви збираєтеся запікати блюдо, і викладіть готові інгредієнти запіканки шарами в такому порядку: перший – шар з білокачанної капусти, другий – шар з фаршу з овочами, третій шар кольорової і брюссельської капусти.

·  10. Збийте в глибокій мисці йогурт, яйця, а також гірчицю. Додайте до цієї маси розмарин і м’яту.Посоліть і поперчіть яєчну масу.

·  11. Розігрійте духовку до 180 ° С.

·  12. Залийте шари з овочів готовим соусом з яєць і йогурту. Надішліть форму з запіканкою в духовку на 25-30 хвилин. Запіканка готова!

Під час готування завжди можна експериментувати. Наприклад, поки запіканка в духовці, можна підготувати додаткові інгредієнти. Наріжте помідори шматочками і натріть сир на крупній тертці. За 10 хвилин до повної готовності страви дістаньте його з духовки, викладіть помідори зверху і присипте все шаром з сиру. Надішліть запіканку в духовку ще на 10 хвилин. Сподобався рецепт? Не забудьте поділитися з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.