Запіканка з гарбуза – рецепт приготування

Холодні осінні вечори можна скоротати не тільки за настільними іграми, а й за приготуванням зігріваючий і яскравих страв з гарбуза. Створюється враження, що сама природа дарувала нам барвистий овоч, що дозріває в меланхолійний сезон.

Торти Руські і несолодкі гарніри з гарбуза дарують частинку літнього сонця і неперевершений смак. Пропонуємо переконатися в цьому на прикладі страви з французької кухні, відомого як gratain de potiron.


Інгредієнти для рецепта


Соняшникова олія – 6 ст. л.

Цибуля – 1 шт.

гарбуз – 1 кг

вода – 60 мл

вершки – 120 мл

яйце – 2 шт.

пармезан – 100 г

Панірувальні сухарі – 0,5 скл.

сіль – за смаком

Чорний перець (мелений) – за смаком


Як приготувати


·1 Гарбуз і цибулю наріжте кубиками. Розігрійте в сковороді 3 ст. л. соняшникової олії і обсмажте цибулю, потім викладіть гарбуз, влийте воду і накрийте кришкою. Гасіть овочі на повільному вогні протягом 15-20 хвилин.

·2 Перекладіть тушковану гарбуз в миску і пюріруйте за допомогою толкушки. Змішайте яйця з вершками і влийте суміш в пюре. Потім додайте в ємність половину вказаної кількості пармезану, сіль, перець і перемішайте.

·3 Форму для випічки змастіть 2 ст. л. масла і присипте половиною панірувальних сухарів. Влийте в форму гарбузову суміш, присипте пармезаном і сухарями. Присмачите запіканку 1 ст. л. масла і відправте в розігріту до 175 градусів духовку на 35-40 хвилин.

Золотистий бочок запіканки так і манить відрізати ще шматочок і насолодитися чудовим блюдом. А у вашій родині люблять гарбуз? Чекаємо ваші враження в коментарях!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.