Запечені цукіні – рецепт приготування

Чи знаєте ви, що кабачки – це найближчий родич звичайної гарбуза? А ось цукіні – це сорт кабачків, що відрізняється скоростиглістю, соковитістю і особливою ніжністю м’якоті. Цукіні найчастіше вживають в їжу в недостиглому вигляді, коли насіння ще не сформовані.

Напевно вам відомий рецепт гармошок з картоплі, якщо немає, дивіться його тут. Пропонуємо за тим же принципом приготувати гармошки з цукіні – овочеве блюдо, яке цілком відповідає категорії «Швидко, смачно, корисно». Якщо в найближчий магазин цукіні не завезли, беріть звичайні молоді кабачки і швидше пробуйте цю смакоту!


Інгредієнти для рецепта


цукіні – 4 шт.

Оливкова олія – 50 мл

сіль – 1 ч. л.

Чорний перець (мелений) – за смаком

базилік – за смаком

часник – 1 зуб.

Твердий сир – 100 г

бекон – 100 г

Зелена цибуля – за смаком


Як приготувати


·  1. На кабачках зробіть поперечні надрізи так, щоб вийшла гармошка, але овоч не розпадався.Перекладіть кабачки на застелений фольгою деко.

·  2. Пропущений через прес зубчик часнику розітріть з оливковою олією, додайте сіль, спеції. Полийте ароматним маслом кабачки і випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 30 хвилин.

·  3. Сир натріть, бекон (можна замінити шинкою) наріжте дрібними кубиками, зелену цибулю також наріжте якомога менше, щоб блюдо при подачі виглядало акуратно. Посипте беконом, цибулею і тертим сиром гармошки з цукіні відправте в духовку на допікання (10 хвилин).

Замініть бекон печерицями – у вас вийде вегетаріанський варіант цієї гарячої закуски. Запечені кабачки гарні і як гарнір, і як гаряча закуска, і як самостійне блюдо на столі виглядають просто чарівно.Розкажіть про рецепт друзям, їм сподобається!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.