Запечені баклажани з помідорами і сиром

Відмінний рецепт, що прийшов до нас з словацької кухні. Для його приготування знадобляться такі продукти:

3-4 баклажана середньої величини;
5-6 помідорів;
6-7 дрібно порубаних зубчиків часнику;
200 грамів будь-якого м’якого сиру;
200 грамів свіжих або консервованих печериць;
сухарі для панірування;
50 грамів сиру твердих сортів.

Приготування.

1. Перед приготуванням необхідно видалити гіркоту з баклажанів. Для цього існує кілька способів:
– Овочі ретельно промити, видалити плодоніжки. Порізати необхідно так, як вимагає рецепт. В даному випадку це кружечки. Потім їх щедро натерти крупною сіллю, помістити в глибоку миску і залишити хвилин на 20. За цей час на поверхні баклажанів проявляться крапельки вологи. Їх слід промити під проточною водою або промокнути паперовими серветками.
– Наступний спосіб дуже схожий, тільки баклажани замочуються в солоній воді. Береться холодна вода і сіль з розрахунку 1 столова ложка на літр. Баклажани нарізати, поміщаються в воду. Зверху кришки встановлюється гніт. Через півгодини овочі слід промити і від гіркоти не залишиться і сліду. Цей варіант прекрасно підходить для баклажанів перед смаженням, вони будуть менше вбирати жири.
– Якщо передбачається приготування овочів без шкірки (не в даному випадку), то маніпуляції з сіллю не потрібні, без шкірки баклажани НЕ гірчать.
Підготувавши баклажани і залишивши їх на деякий час для виходу гіркоти, можна зайнятися й іншими продуктами:

2. – Помідори потрібно нарізати кружечками;
-шампіньони тонкими пластинками;
– часник необхідно пропустити через прес;
– сир розрізається на шматочки (через його м’якості можна скористатися способом “гарячого ножа”, попередньо потримавши його під максимально гарячою водою), а твердий сир досить натерти на тертці.

3. Для запікання знадобиться форма з високими бортиками. Її необхідно змастити соняшниковою або ж оливковою олією (другий варіант кращий). Дно ж рясно посипається сухарями для панірування. Вони потрібні для поглинання зайвої вологи під час приготування.

4. Духова шафа попередньо розігрівається до 200 С.

5. Далі йде процес викладки шарами підготовлених продуктів:
– шар баклажанів поміщається на дно (йде половина овочів);
– зверху викладається половина томатів;
– потім рівномірно розподіляється часник;
– слідом йде черга пластиків м’якого сиру;
– повторюється шар баклажанів;
– йдуть в хід залишилися помідори;
– завершує блюдо шар грибів.

6. Час запікання становить 45 хвилин. Після закінчення часу блюдо необхідно посипати тертим сиром і відправити в духовку ще хвилин на 10.
І все! Ситне ароматне блюдо готове!

Якщо ваші вікна на кухні прийшли в непридатність то ви можете замовити якісні пластикові вікна в Залізничному . З ними затишок і комфорт на кухні буде забезпечений. І ви зможете порадувати ваших близьких новими кулінарними шедеврами. Що принесе задоволення вам і вашим близьким.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.