Запечена скумбрія з горіхами і сиром – рецепт приготування

Коли ви будете готові остаточно пірнути в затишні обійми вихідного дня, подбайте про відповідний частування. Можливо, запечена з волоськими горіхами і сиром скумбрія стане заключним елементом ідеального суботнього вечора? Класичне поєднання горіхів і сиру, підкреслена пікантними нотками діжонської гірчиці, доводить смак риби до ідеалу.

Скумбрія і доступна, і корисна, що важливо. Продукт багатий фосфором, фтором, йодом, кальцієм, магнієм, цинком, омега-3, вітаміном D. Загалом, не рибка, а джерело! Якщо вас бентежить характерний присмак скумбрії, перед змазуванням риби гірчицею, полийте філе лимонним соком.


Інгредієнти для рецепта


скумбрія – 300-400 г

Дижонська гірчиця – 1,5 ч. л.

Грецькі горіхи – 3 ч. л.

Твердий сир – 50 г

сіль – за смаком

майонез – за смаком

Приправа для риби – за смаком


Як приготувати


·1 У розмороженої тушки зріжте голову і плавники. Потім розріжте уздовж по череву, акуратно витягніть хребет і кістки. Одержаний пласт філе промокніть паперовим рушником.

·2 З внутрішньої сторони посипте філе спеціями для риби, змастіть гірчицею, посипте товченими волоськими горіхами і тертим сиром.

·3 З’єднайте половинки філе риби, зв’яжіть кулінарним шпагатом. Оберніть тушку в фольгу і відправте в духовку на 20-25 хвилин запікатися при 180 градусах.

·4 Пакунок дістаньте, фольгу розсуньте, поверхня риби змастіть майонезом і відправте допікати у відкритому вигляді ще на 10 хвилин.

Вишукане блюдо зі скумбрії відмінно виглядатиме і на святковому столі. Подавайте або в гарячому вигляді цільними тушками, попередньо знявши нитки, або вже охолоджену рибу наріжте на порційні шматочки. Побажайте смачного друзям, поділіться з ними рецептом!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.