Запечена курка з лимоном – рецепт приготування

Напевно існує 100 і 1 спосіб запекти курку цілком: з різними маринадом і оригінальними начинками.Сьогодні ми подамо ідею, як зробити лимонну курку – рум’яне задоволення з карамельною скоринкою і тонким мигдальним ароматом.

Курочку вибирайте добротну, приблизно на 1,5 кг. 75 хвилин при 200 градусах їй цілком достатньо, щоб як слід пропектися і підрум’янитися.


Інгредієнти для рецепта


курка – 1 шт.

розмарин – 2 ч. л.

паприка – 1 ч. л.

Чорний перець (мелений) – 1 ч. л.

лимон – 2 шт.

мигдаль – 1 ст. л.

Курячий бульйон – 250 мл

мед – 1 ст. л.

Яблучний сік – 1 ст. л.

Соняшникова олія – 1 ст. л.


Як приготувати


·  1. З двох лимонів зніміть цедру. Одну половину лимона наріжте кубиками. З другої добудьте сік і змішайте його з подрібненим мигдалем і нарізаною половинкою цитруса.

·  2. Курку натріть сіллю, перцем, паприкою і розмарином з усіх боків. У черевце помістіть мигдаль з лимоном, з’єднайте краї зубочисткою.

·  3. Викладіть курку в форму для запікання. Другий лимон наріжте кружальцями і викладіть навколо курки. Налийте бульйон.

·  4. Запікайте курку при 200 градусах протягом 75 хвилин, час від часу поливаючи тушку бульйоном.

·  5. Змішайте яблучний сік з решти цедрою, медом і олією. Дістаньте курку і змастити сумішшю.Поверніть в духовку ще на 5 хвилин, щоб птах підрум’янилася.

Тепер настав час звільнити центр столу, щоб подати апетитну курочку гостям. І не забудьте приготувати пікантний соус до птиці. А як ви запікаєте цілу курку? Поділіться своїми хитрощами з читачами.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.