Страви з кабачків не тільки дуже смачні, але і дуже корисні. Знаючи це, кожен прагне дізнатися кілька нових рецептів, приготувати щось оригінальне. Всі особливо активізуються за пару місяців до і протягом сезону кабачків. Що ж, поспішаємо запропонувати вам закуску, яку можна готувати і для сім’ї, і для гостей.
Закуска з кабачка з часником – то, що швидко готується і ще швидше розходиться. А ще такий варіант подачі звичайних продуктів завжди підкуповує. Хочеться спробувати, повторити ще раз, здивувати гостей і змусити їх ламати голову, з чого ж це приготовлено. Отже, готові вчитися?
Інгредієнти для рецепта
кабачок – 3 шт.
Оливкова олія – 50 мл
зелень – 1 Пуч.
Цибуля – 1 шт.
Перець чилі – 1-2 шт.
часник – 4-5 зуб.
сіль – за смаком
цукор – 0,5 ч. л.
Винний оцет – 2 ст. л.
Як приготувати
· 1. Очистіть цибулю і наріжте дрібними шматочками. Пересипьте цибулю з дощечки в миску і залийте винним оцтом. Змішайте інгредієнти і відставте в сторону на 15 хвилин, щоб цибуля промаринуватися.Після цього відіжміть овоч від рідини.
· 2. Помийте кабачки і висушіть їх за допомогою серветки. Відріжте кінчики і наріжте овоч на шматочки товщиною 2,5-3 см. Розігрійте оливкову олію на сковороді і обсмажте нарізані овочі з обох сторін. Шматочки повинні стати рум’яними. Після обсмажування м’якоть повинна бути вогкуватої.
· 3. Викладіть обсмажені кабачки на тарілку в 1 шар. Відставте їх в сторону і охолодіть до кімнатної температури.
· 4. Обірвіть все листочки з гілок зелені. Не використовуйте грубі стебла. Очистіть гострий перець від перегородок і насіння. Подрібніть всю зелень, зубчики часнику і гострий перець в блендері. Додайте до отриманої маси цукор і щіпку солі.
· 5. Подрібніть вже остиглий кабачок. Наріжте його так, як цибуля. Як варіант, можна використовувати блендер, переключивши на імпульсний режим. Просто увімкніть його на 2 секунди кілька разів. Злийте рідину.
· 6. Візьміть миску, змішайте кабачок і заправку з перцю, часнику і зелені. Відіжміть маринована цибуля і пересипте його в миску. Змішайте все. Злийте рідину, посоліть і поперчіть продукти.
· 7. Надішліть закуску в холодильник до повного охолодження.
· 8. Поки закуска в холодильнику, приготуйте грінки. Наріжте батон скибочками завтовшки по 1 см. Обсмажте їх на сухій сковорідці. Розкладіть готові грінки на тарілці і почекайте, поки вони охолонуть до кімнатної температури. Грінки можна натерти часником. Викладіть кабачки з часником на тарілку гіркою, залишивши місце для грінок.
Для страви краще вибирати саме молоді кабачки. Якщо ви наріжете плоди дуже дрібно, закуска буде нагадувати кабачкову ікру. Прикрасити закуску з кабачків можна гілочками зелені, оливками або помідорами чері. Такий сезонний варіант закуски обов’язково сподобається вашій родині і гостям.Поділіться посиланням з друзями та діліться враженнями.