Закуска «Мелідзано» — рецепт приготування

Багато хто з нас любить літо не тільки за сонячну і теплу погоду, а й за те, що можна насолоджуватися смачними фруктами та овочами. Особливо тішить думка про те, що можна вибиратися на природу і готувати улюблені овочі на грилі.

Але коли такої можливості немає, а в холодильнику є улюблені баклажани і помідори, з них можна збагнути чудову грецьку закуску, яка називається «Мелідзано». Приготуйте, ви будете в захваті!


Інгредієнти для рецепта


баклажан — 5 штук.

помідор — 6 шт.

часник — 5 зуб.

Червона цибуля — 2 шт.

лимон — 0,5 шт.

Оливкова олія — 100 мл

маслини — 5 штук.

Сир фета — 200 г


Як приготувати


·  1. Очистіть 3 зубчики часнику і наріжте їх тонкими часточками.

·  2. Вимийте баклажани, видаліть плодоніжки і розріжте їх уздовж. Зробіть в м’якоті сіточку з допомогою ножа. У утворилися надрізи вставте нарізані зубчики часнику. Баклажани посоліть, поперчіть і полийте оливковою олією.

·  3. Викладіть в миску помідори, полийте їх оливковою олією. Помідори разом з баклажанами відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

·  4. Після запікання дістаньте овочі з духовки і зніміть шкірку. Дрібно наріжте м’якоть.

·  5. Подрібніть цибулю і 2 зубчики часнику.

·  6. Щоб приготувати заправку, змішайте оливкова олія з соком половини лимона, додайте сіль, перець і подрібнений часник, гарненько все перемішайте.

·  7. Перекладіть овочі в салатницю, полийте їх заправкою і перемішайте.

·  8. Прикрасьте салат невеликими кубиками сиру фета і маслинами.

Вітаємо, прекрасна грецька закуска «Мелідзано» готова! Прикрасьте блюдо гілочкою петрушки і подавайте до столу. Смачного! Поділіться цим простим рецептом зі своїми друзями.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.