Яловичина в духовці – рецепт приготування

Яловиче м’ясо не слід недооцінювати – це один з найбільш затребуваних продуктів на світовому ринку.Від свинини або баранини воно відрізняється більш приємним ароматом і поживністю. У м’ясі великої рогатої худоби міститься більше корисних для людини білків і мікроелементів, ніж у всіх інших різновидах м’яса.

Зручно, що ви самі можете вибрати рівень складності приготування яловичини: від найпростішої смаження до хитромудрих страв. Прийнято вважати, що приготування м’яса в духовці забирає менше часу і вимагає менше зусиль. Однак і тут потрібно постаратися! «З Смаком» розповість, як запекти яловичину в духовці так, щоб вона стала № 1 в вашому меню.


Інгредієнти для рецепта


яловичина – 1,5 кг

цукор – 1 ст. л.

паприка – 2 ч. л.

кмин – 2 ч. л.

Гірчичний порошок – 1 ч. л.

цибулевий порошок – 1 ч. л.

часниковий порошок – 1 ч. л.

Перець чилі – 0,5 ч. л.

Вершкове масло – 2 ст. л.

Цибуля – 0,5 шт.

часник – 3 шт.

Коричневий цукор – 70 г

кетчуп – 130 мл

Яблучний оцет – 100 мл

коньяк – 70 мл


Як приготувати


·  1. Розігрійте духовку до 140 грудусов. Поки вона гріється, натріть м’ясо сіллю, а потім сумішшю з цукру, паприки, чверті чайної ложки червоного гострого перцю, кмину, гірчичного, цибулевого і часникового порошку.

·  2. Викладіть м’ясо на складений удвічі шматок фольги. Потягніть фольгу за краї вгору і оберніть яловичину з усіх боків. Випікайте м’ясо в духовці 3-5 годин. Яловичина у фользі буде повільно нудитися.

·  3. Після закінчення цього часу дістаньте яловичину, розгорніть фольгу, злийте м’ясний сік в миску і поверніть м’ясо в остигаючу духовку.

·  4. Готуємо соус барбекю. Поставте середнього розміру каструлю на середній вогонь. Обсмажте в ній цибулю і часник (3-4 хвилини), потім додайте коричневий цукор, залишки перцю чилі, кетчуп, яблучний оцет, коньяк і варіть ще 3 хвилини, помішуючи. Тепер влийте м’ясний сік і варіть до загустіння (15-20 хвилин).

·  5. Дістаньте м’ясо, розкрийте фольгу і рясно змастіть яловичину соусом барбекю, але не використовуйте його повністю, залиште трохи для подачі. Помістіть яловичину в розігріту до 180 градусів духовку і тримайте до тих пір, поки м’ясо не покриється апетитною скоринкою.

Якщо список інгредієнтів здався вам величезним настільки, що зайвого вже не впіхнешь, редакція «З Смаком» і тут готова здивувати! Використовуйте по можливості копчену паприку або копчену сіль, а місце коньяку з блиском займе віскі. Пам’ятайте, перцю і часнику багато не буває. Збережіть наш рецепт і поділіться ним з любителями соковитого м’яса!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.