Яловичина по-французьки — Рецепт приготування

яловичина по французьки рецепт приготування

Тип:
Другі страви
Час:
180 хвилин
Складність:
Складно
Порцій: 6
М’ясо

Яловичина, приготовлена таким способом, відома як буф бургиньон і відноситься до страв класичної французької кухні. Шматочки м’яса тушкуються в червоному вині, купуючи м’якість, фантастичний смак і незвичайний аромат.

Таке блюдо можна віднести до розряду високої кухні, але всі зусилля і тимчасові витрати компенсуються оплесками гостей у вашу честь. Отже, пропонуємо вам кулінарну подорож по Бургундії разом з «Зі Смаком»!


Інгредієнти для рецепта


Яловичина – 1 кг

Морква – 1 шт.

Цибуля – 1 шт.

Червоне вино – 750 мл

Оливкова олія – 3 ст. л.

М’ясний бульйон – 500 мл

Бекон – 250 г

Пшеничне борошно – 2 ст. л.

Томатна паста – 1 ст. л.

Сіль – 1 ч. л.

Чорний перець (мелений) – по смаку

Розмарин – по смаку

Петрушка – по смаку


Як приготувати


·  1 Яловичину наріжте середніми кубиками, а бекон тонкими смужками.

·  2 Проваріть бекон в киплячій воді протягом 10 хвилин, а потім обсмажте в сковороді на оливковій олії. Перекладіть бекон в глибоку форму для запікання або казан.

·  3 У сковороду налийте масло, викладіть м’ясо і обсмажте з усіх боків до одержання рум’яної скоринки. Змішайте яловичину з беконом.

·  4 На тому ж маслі обсмажте крупно нарізані цибулю і моркву, потім перекладіть овочі в форму для запікання.

·  5 Сполучені інгредієнти посипте борошном, додайте перець, посоліть і перемішайте.

·  6 Розігрійте духовку до 200 градусів і поставте туди форму на 5 хвилин, потім дістаньте її, добре перемішайте вміст, поверніть назад ще на 5 хвилин.

·  7 Дістаньте блюдо, додайте томатну пасту, бульйон і червоне сухе вино (бажано каберне). Накрийте кришкою і тушкуйте при температурі 160 градусів духовці на нижній полиці.

·  8 М’ясо повинно тушкуватися 3 години. Час від часу слідкуйте за тим, щоб рідина у формі не випарувалася і м’ясо не покрилося сухий скоринкою. При необхідності доливайте бульйон і вино.

·  9 Готову страву прикрасьте розмарином, петрушкою або іншою зеленню за смаком.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.