Яловичина на горілці – рецепт приготування

Яловичина на горілці - рецепт приготування

Найстаріший спосіб приготування м’яса відійшов на задній план. Нам стало так звично смажити, запікати і варити продукти, що про найбільш природний спосіб обробки – в’ялення – ми забули.

В’ялення м’яса буває різним, але ми вирішили зупинитися на найпростішому і економному способі, який багато в чому нагадує гравлакс (сира риба в маринаді) на французький манер. По суті, це просто маринована в горілці яловичина, приправлена відповідними спеціями.

Маринована яловичина може дуже довго зберігатися, і вона однаково смачна як у ледь приготованому вигляді, так і в притриманому. Ця закуска в сто раз краще звичної нарізки з салямі, а подавати її рекомендуємо з яєчним або сметанним соусом. Ще один важливий момент: на протязі зберігання м’яса не забувайте його зрідка перевертати, щоб воно не підсихало зверху.

Інгредієнти для рецепта

  • Яловичина – 1 кг
  • Горілка – 150 мл
  • Сіль – 100 г
  • Цукор – 100 г
  • Чорний перець (горошком) – 1 ч. л.
  • Соняшникова олія – 3 ст. л.

Як приготувати

·1) Застелите ємність відкритим пакетом. У пакет насипте сіль, цукор, перець, налийте горілку і масло. Перемішайте маринад.

·2) Шматок м’яса (бажано без жилок) покладіть в пакет, обваляйте в маринаді і зав’яжіть пакет.

·3) Залиште м’ясо в холодильнику на 3 дні, перевертаючи його один-два рази на день, щоб воно добре просочилося маринадом.

·4) Дістаньте м’ясо. Не обполіскуйте його, а просто протріть паперовим рушником. Дайте йому трохи підсохнути і насолоджуйтеся простою і смачною закускою!

Яловичина на горілці — рецепт покроковий з фото дивіться у відео нижче:


А які рецепти в’ялення знаєте ви?

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.