Яку вибрати каву

 

Кава – продукт швидкопсувний, тому при виборі варто звернути увагу на час обсмажування і термін придатності. Свіжим називають ту каву, на якому вказано час обсмажування не більше 2 – х місяців при дотриманні умов правильного зберігання. Слід також звертати увагу на упаковку. Кава не зіпсується і збереже свої якості в упаковці з щільного фольгованого пакета. Щільність потрібна для того, щоб при транспортуванні не порушилася герметичність, тому що для кави дуже критичний контакт з повітрям. На якісній упаковці повинен бути клапан. Він необхідний для виходу газу, який накопичується в процесі обсмажування на поверхні зерен.

Щоб задовольнити свої смакові якості слід правильно підібрати сорт кави. Насправді, існує 3 сорти кави. Арабіка – це найдавніший сорт, який набув значного поширення в країнах СНД на сьогоднішній момент. Робуста – сорт, який містить багато кофеїну, не такий ароматний, але здатний зробити вище ранок бадьорим. Ліберіка – недорогий сорт, не сильно поширений, містить невелику кількість кофеїну. У сортів є багато різновидів відповідно до місць вирощування.

Звертаємо увагу на технологію помелу кави, щоб знати, як його правильно приготувати. Для звичайної турки підійде надтонкий помел. Якщо ви звикли до кавник або french – пресу, то грубий помел зерен вельми до речі. Середній помел використовується при роботі з кавоваркою, він її точно не зіпсує. Деякі кавоварки мають фільтри, для них добре підійде кави тонкого помелу.

Щоб істинно насолодитися смаком і ароматом кави, слід звертати увагу на ступінь обсмаження. Слабка або скандинавська обсмажування дає кислинку в смаку. Темна або французька обжарка злегка гіркувата. Найсильніша – темна італійська обсмажування – наділяє кави насиченим гірким смаком.
Дотримуючись всі перераховані вище правила, ви легко зможете підібрати якісний і відповідний для вас напій.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.