Важливою частиною здорового способу життя є правильне харчування. З кожним роком все більше людей намагаються стежити за тим, що вони їдять, прагнуть зробити раціон більш збалансованим, поживним і вітамінізованим.
«З Смаком» підготував для вас 15 корисних порад, які обов’язково потрібно зберегти і застосовувати.
Приготування корисної їжі Використовуйте пульверизатор
Щоб не використовувати більше масла, ніж потрібно, застосовуйте пульверизатор. Він допоможе вам рівномірно розподілити невелика кількість масла по всій поверхні. Готуйте на бульйоні, а не на маслі
Перестаньте готувати на олії, використовуйте краще овочевий бульйон. Звичайно, в ньому також присутня жир, але не в такій кількості. Забудьте про майонезі
Якщо у вас немає часу готувати домашній майонез, навіть в такому разі не замінюйте його магазинним. Найкраще взяти натуральний йогурт і додати в нього трохи гірчиці. кунжут
Насіння кунжуту мають безліч корисних властивостей, починаючи від постачання організму кальцієм, закінчуючи сильним антиоксидантною дією і профілактикою ракових захворювань. Тому рекомендуємо щодня додавати жменю кунжутного насіння в салати. Готуйте фарш по-новому
Щоб котлети були смачніше, часто в фарш додають білий хліб. Однак існують більш корисні способи зробити котлети повітряними. Наступного разу спробуйте додати тертий кабачок або збиті білки.
Вибирайте корисну паніровці
Замініть борошно і сухарі, які ви використовуєте для панірування, меленими горіхами, вівсяними пластівцями або кунжутом. Соліть страви правильно
Обмежте споживання солі. Її надмірне вживання викликає різні захворювання, а також призводить до затримки зайвої рідини в організмі.
Але якщо все-таки блюдо потрібно посолити, тоді замініть кухонну сіль рожевої гімалайської або морський, а також соліть блюдо не під час приготування, а прямо на тарелке.Салати можуть бути поживними
Щоб зробити звичайний овочевий салат більш ситним і корисним, додайте в нього нежирний сир, наприклад фету або бринзу. Використовуйте не тільки пшеничне борошно
Якщо ви не можете відмовитися від смачних булочок, то хоча б постарайтеся їх зробити трішки корисніше.Застосовуйте замість пшеничного борошна вівсяну, гречану та інші види. А ще краще печіть з цільнозерновий борошна. фруктове пюре
Частина масла в випічці можна замінити яблучним або гарбузовим пюре. менше цукру
Замість цукру в випічці використовуйте щіпку екстракту стевії або сухофрукти. Ніякого молочного шоколаду
Чи не можете відмовитися від шоколаду? Постарайтеся замінити ваш улюблений молочний шоколад чорним гірким.Він покращує роботу мозку, серцево-судинної системи і зміцнює імунітет. Чавунний посуд
Найкраще готувати їжу в чавунному посуді. Дослідники вважають її найбезпечнішою! Зелений чай з лимоном
Додайте часточку лимона в зелений чай. Завдяки лимонній кислоті антиоксиданти з чаю будуть краще засвоюватися.Крупи на зеленому чаї
Спробуйте приготувати крупи не тільки на воді і молоці, а й на зеленому чаї. У киплячу воду додайте приготований чай в пропорції 1: 1 або опустіть чайний пакетик.
Якщо вам сподобалися ці поради, ставте лайк і поділіться статтею з друзями. Тоді ми обов’язково підготуємо ще хитрощі, які допоможуть зробити ваші страви ще більш смачними та корисними!