Як зробити домашній мармелад – рецепт приготування

Чи існують корисні солодощі? Щоб там не говорили, ми впевнені, що так. А якщо ви шукаєте будь-які витончені способи їх приготування, поспішаємо здивувати: особливих інгредієнтів шукати не доведеться. Досить просто навчитися готувати мармелад.

Кажуть, що мармелад готували ще тисячу років тому з уварених з медом фруктів з додаванням рожевої води. Домашній мармелад, який ми пропонуємо – не древній рецепт, а цілком сучасний. І готують його не з фруктів, а з … кабачків. Здивовані? Що ж, давайте спробуємо створити кулінарний шедевр.


Інгредієнти для рецепта


яблуко – 1 шт.

імбир – 1 шт.

лимон – 2 шт.

кабачок – 1 кг

цукор – 800 г

апельсин – 2 шт.


Як приготувати


·  1. Натріть кабачки на дрібній тертці. Залежно від соковитості овоча з 1 кг кабачка вийде приблизно 4-6 склянок тертого продукту. Вам знадобиться 5 склянок.

·  2. Зніміть шкірку з лимонів і апельсинів і дрібно наріжте її. Як варіант, можна просто натерти на тертці.

·  3. Змішайте терті кабачки з цедрою.

·  4. Видаліть з решти фруктів білу серцевину і кісточки, але не викидайте їх. Візьміть невеликий шматочок марлі і просто зав’яжіть кісточки і серцевину в марлевий мішечок.

·  5. Натріть корінь імбиру на дрібній тертці і зав’яжіть його в окремий мішечок так само, як ви зробили з кісточками.

·  6. Дрібно наріжте м’якоть апельсинів і лимонів. Очистіть яблуко, видаліть серцевину і також наріжте дрібно. Пересипьте фрукти в ємність з кабачками.

·  7. Поставте каструлю з масою на середній вогонь. Додайте в ємність цукор і закип’ятити суміш.Варіть на повільному вогні до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться.

·  8. Додайте в каструлю 2 марлевих мішечка, які ви зробили раніше. Зменшіть вогонь під каструлею і варіть 45 хвилин, постійно помішуючи масу.

Через 45 хвилин вийміть марлеві мішечки з мармеладу і розлийте його по гарячих стерилізованим банкам. Потім загорніть банки кришками і простерилизуйте в киплячій воді протягом 10 хвилин.Гарячий мармелад буде рідкуватим. Але після того, як він застигне, він буде триматися шматочками.Смачний домашній мармелад – один з найкращих десертів. Імбир надає злегка гоструватий смак, а хрусткі шматочки цедри – одна з родзинок такого домашнього мармеладу. Почастуєте друзів і поділіться з ними рецептом.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.