Як приготувати самсу вдома

Напевно, немає людини, яка не любить східну кухню, і де б ми пестили, на сході чи на заході ми все одно із задоволенням купуємо, а частіше готуємо і їмо самсу з листкового тіста. Наприклад плов їдять в кожній родині незалежно від того де вона проживає. Так як правильно приготоване блюдо завжди буває вище всяких похвал. Але ми зараз розглянемо випічку, яка проводиться в східній кухні. Це буде узбецький пиріжок, який називається самса. Якщо віддавати данину традиціям, то самса поширена практично по всій Середній Азії. Ми всі знайомі з чебуреками, але спробувавши один раз самсу, любителі випічки в корені міняють свої смакові пристрасті в сторону самси. У пиріжка хрустка скоринка, ароматна начинка.

Приготувати пиріжки досить просто, для цього необхідно прісне, але краще листкове тісто. На сході пиріжок випікається в тандирі, але у нас немає цієї спеціальної печі, і тому ми будемо готувати його в міських умовах, в звичайній духовці. Якщо ми готуємо тісто самостійно, то замішані його на пиві, але через брак часу, ми просто купимо готове листкове тісто в супермаркеті. Ми приготуємо самсу з куркою.

Тісто треба розморозити, поклавши його на стіл, і на це піде хвилин 40. Ми не будемо чекати, поки тісто розморозиться. У цей час ми будемо готувати начинку для самси. Звичайно, в Узбекистані начинкою для пиріжка, як правило, є баранина. Але ми візьмемо курку, яка пропечеться швидше, ніж баранина. М’ясо курки потрібно різати на дуже дрібні шматочки, саме тоді воно буде соковитим, м’ясорубка в цьому брати участь не повинна! Лук ріжемо тоненько, можна півкільцями і рубаємо його дрібно. Солі і перцю кладемо за смаком. Нам знадобиться яйце, яким ми смажена пиріжки.

Якщо є кунжут то це здорово. Їм ми будемо посипати готові пиріжки. Поклавши всі інгредієнти в миску, ми повинні гарненько їх перемішати. Як тільки тісто розморозиться, розгортаємо його в тонкий лист і розрізаємо на частини, краще, якщо це будуть прямокутники, потім їх розрізаємо на квадрати. У кожен квадрат укладаємо чайну ложку начинки і надаємо САМС форму. Спочатку защипуємо два краю, потім защипуємо інші краї і робимо трикутник. Краї защипуємо міцно, що б при випічці не витікав сік. Далі перевертаємо самсу вниз швом і укладаємо на деко. Збитим жовтком, трохи розведеним водою змащуємо пиріжки і посипаємо кунжутом. Випікаємо хвилин 20. Готова самса повинна мати золотистий вид. Про смак говорити не варто, свіжа самса смачне і ситне блюдо.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.