Як приготувати осетинський пиріг з м’ясною начинкою

Пиріг з м’ясом є традиційною стравою для святкового столу. Приготувати його не складно, також можна замовити. Сьогодні безліч продуктів і готових страв можна купити в магазинах або на ринках, але тільки домашнє приготування здатне розкрити їх смак і аромат в повній мірі. Осетинські пироги користуються великою популярністю, тому в скарбничці рецептів повинен бути і такий, який дозволить відтворити страву на будь-якій кухні.

Нюанси приготування пирога

Для того щоб страва вийшла смачною і ароматною, в ньому має бути велика кількість начинки. Її соковитість також визначає якість готового продукту. Важливо звернути увагу на товщину тесту – вона повинна бути невеликою. Секрет: співвідношення тіста і начинки становить 1: 1.

Використання качалки для багатьох господинь є нормою при роботі з тестом. У разі приготування осетинських пирогів всі дії повинні проводитися вручну, тільки так можна приготувати традиційне блюдо.

Рецепт приготування осетинського пирога з м’ясом

Буде потрібно придбати такі інгредієнти для приготування тіста:

Молоко – 1/2 л;
Борошно – 800г;
Дріжджі сухі – 50г;
Олія – 85 мл;
Цукор і сіль – за смаком.

У тому випадку якщо молока немає, можна скористатися молочною сироваткою.

Для приготування начинки необхідно:

М’ясо (фарш) – 700-750г;
Цибуля ріпчаста – 1 шт;
Часник – 1 зубчики;
М’ясний бульйон – 75 мл;
Сіль і приправи – за смаком.

Важливо враховувати, що м’ясо повинно бути в міру жирним, рекомендується вибирати для цього рецепта яловичину або баранину, але можна використовувати також свинину і навіть птицю. Доставка продуктів в Москві дозволить заощадити час приготування.

етапи створення

Необхідно приготувати опару, змішавши дріжджі, 10 г борошна, 5 г цукру і 70 мл теплої води. Маса повинна настоятися до моменту спінювання дріжджів. Після цього до опари додається залишилася борошно, підігріте молоко, рослинне масло і сіль, все інгредієнти перемішуються. Тісто має підходити близько 1 години.

У цей час необхідно приготувати начинку. Для цього цибулю і часник потрібно подрібнити і додати в фарш, посолити, поперчити його і перемішати руками. Залишити просочуватися спеціями на 30 хвилин. Після цього в фарш вливається м’ясний бульйон.

Готове тісто розділяється на 3-5 частин для формування основи для майбутнього пирога. Товщина її повинна становити не більше 5 мм. В середину коржики укладається начинка. Важливо правильно закрити пиріг, залишивши в середині місце для виходу пара. Перед тим як відправити його в духовку або піч, необхідно обмазати корж курячим яйцем. Після приготування гарячий пиріг змазується вершковим маслом.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.