Гарбуз – дуже смачний продукт . Він має ряд корисних властивостей та якостей. Тому суп-пюре з нього також буде володіти такими ж корисними властивостями.
Складові
- 600 мл вершків (жирність 20%);
- 600 мл курячого бульйону;
- 4 невеликі гарбузи;
- 4 столові ложки оливкової олії;
- 2 цибулини;
- 2 чайні ложки порошку каррі;
- 1 стручок перцю чилі;
- 1 чайна ложка меленої паприки;
- мелений червоний перець;
- сіль.
Рецепт приготування
- Апельсин вимити, розрізати й вичавити сік.
- З гарбузів видалити верхівку, м’якоть акуратно вирізати, залишивши тільки стінки завтовшки приблизно 1,5 см. М’якоть нарізати кубиками.
- Лук очистити від шкірки і дрібно нарізати. Перець чилі порубати і разом з цибулею підрум’янити в сотейнику на оливковій олії.
- Додати кубики гарбуза, перемішати і смажити близько 15 хвилин, періодично перемішуючи.
- У каструлю влити смажену суміш, бульйон, апельсиновий сік, покласти паприку і каррі і варити на маленькому вогні 25 хвилин.
- Суп подрібнити за допомогою блендера. Можна посолити за смаком, але поперчити треба обов’язково.
- У пюре додати вершки і всю суміш розлити по гарбузам. Гарбузи помістити в духовку, нагріту до 220 градусів, та готувати 10 хвилин.
- Перед подачею на стіл суп можна посипати зеленню.
Смачного!