Як правильно використовувати спеції

Жодна страва, будь то солодка випічка або наваристий суп, не обходиться без додавання спецій в свіжому або висушеному вигляді. Використовують насіння, плоди, квіткові бруньки, листя, кореневища і інші частини рослин — подрібнені або цілком.

У страви додають відповідні спеції як в чистому вигляді, так і в складі різних сумішей, наприклад, хмелі-сунелі, суха аджика, каррі, гарам масала і інші. Багато з них відносяться до певної національної кухні.

Часто в складі покупних зборів зустрічаються «зайві» компоненти, такі як сіль, підсилювач смаку, фарбники. Щобполіпшити смак і аромат ваших страв радимо використовувати натуральні спеції без домішок, скомпоновані згідно з наступною інформацією.

специð

Путівник по спецій Для м’яса підійдуть: кмин, чебрець, гвоздика, куркума, суміш різних перців, орегано, цибуля і часник.Зроблять випічку більш ароматною і апетитною ваніль, гвоздика, кунжут, бадьян, імбир, аніс, цедра лимона, лайма, апельсина, а також кориця, духмяний перець, кардамон. М’ясо птиці заправляйте базиліком, тімяном, майораном, шавлією, розмарином. Крім лимона додадуть чудовий аромат рибі лавровий лист, чебрець, кріп, білий і запашний перець, гірчиця, коріандр і цибулю. Якщо збираєтеся запікати м’ясо або овочі на грилі, візьміть на озброєння наступні спеції: перець чилі, червоний перець, чебрець, майоран, кардамон, мускатний горіх. Маринувати овочі слід з додаванням ялівцю, суцвіть кропу, чорного перцю, лаврового листа і гвоздики. Спеції для бобових: кумін, м’ята, асафетида, чорний перець, імбир.Додадуть пікантності і гостроти картоплі будь-якого виду приготування коріандр, каррі, асафетида, куркума, чорний перець, паприка. Капусту готуйте з насінням чорної гірчиці, коріандром, кумином і фенхелем. Овочеве рагу стане ще ароматні, якщо додати такі приправи: гвоздика, червоний перець, мускатний горіх, імбир, куркума, чорний перець, кардамон, гірчиця.

Змішуйте спеції з урахуванням їх гостроти та інтенсивності аромату. Експериментуйте і фантазуйте на кухні, аджекомпонувати приправи — свого роду творчість в кулінарії.

Корисну інформацію про сумісність спецій збережіть собі і користуйтеся кожен день із задоволенням!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.