Як правильно варити варення

«Що робити?» — Запитав нетерплячий петербурзький юнак. — «Як що робити: якщо це літо — чистити ягоди і варити варення;якщо зима — пити з цим варенням чай ». Василь Розанов, цикл «Ембріони» (1918).

І дійсно, як же здорово відкрити взимку баночку густого, яскравого домашнього варення, пахне літнім сонцем і теплом!Ласощі, яке зберегло смак, колір і аромат свіжих ягід, здатне підняти настрій, зігріти душу і навіть зблизити людей під час чаювання …

Існує цілий ряд прийомів, завдяки яким варення вийде ідеальним не тільки за своїми смаковими якостями, але і збереже всі вітаміни і корисні мікроелементи, такі необхідні в осінньо-зимовий період.

Як правильно варити варення

Після миття можна видаляти черешки і плодоніжки. Раніше цього робити не потрібно. Один з найбільш важливих нюансів — цукор. Пам’ятайте, що ягода ягоді — ворожнечу, і кількість цукру буде залежати від солодощі сировини. Можна варіювати співвідношення як заманеться, але врахуйте, що надлишок цукру при зберіганні кристалізується!

Щоб підкреслити смак варення, зробити його більш насиченим, можна використовувати різні добавки, наприклад, малину прекрасно доповнить ваніль, груші прекрасно поєднуються з кардамоном і рожевим перцем горошком, а до зливі ідеально підійде какао … Спробуйте! Посуд. Наші бабусі варили варення в мідних тазах. Такий посуд забезпечує рівномірний прогрівання маси без пригорання, але не сприяє збереженню вітамінів. Універсальними вважаються ємності з нержавіючої сталі: вони міцні і не окислюються. Щоб уникнути пригорання, користуйтеся розсікачем. Добре також користуватися емальованим посудом, але за умови абсолютної цілісності емалі.

вареньð

Варка. При нагріванні ягідно-цукрова суміш починає активно пузиритися. Зменшіть вогонь, перемішайте масу не надто інтенсивно. Піну акуратно зніміть в окремий посуд: вона така смачна! Простий спосіб перевірити готовність варення: зачерпніть сироп чайною ложкою, попередньо охолодженої в морозилці, остудіть і помістіть знову хвилин на 5 в морозилку. Діставши знову ложку, ви повинні побачити, що загусла масу, добре тримає форму. Чи не розливайте варення в банки по саме горло, залиште 1-1,5 см.

вареньð

Правильно зварене і Закупореній варення може зберігатися аж до 3 років. Але у будь ласуни воно затримається так надовго ?!

Якщо стаття виявилася корисною для вас, поділіться нею з подругами, адже сезон заготівель в самому розпалі!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.