Як правильно мити продукти

Коли ви купуєте овочі і фрукти в супермаркеті або на ринку, то завжди повинні пам’ятати про те, що ці продукти перед вживанням обов’язково потрібно вимити. Адже кожен з вас знає, що зараз ми маємо справу з рослинною їжею, яка вирощується за допомогою добрив, пестицидів і бог знає чого ще.

Всі ці речовини покликані захистити овочі та фрукти від шкідників і бур’янів, але вони згубно впливають і на наш організм.Аж до того, що можуть стати причиною безпліддя або раку, а так же нанести шкоди імунній або нервовій системі.

Хоч продукти і проходять обробку перед тим, як потрапити на прилавки, шкідливі речовини все одно можуть залишатися на них. Сліди токсинів можна виявити також в шкірці овочів і фруктів.

Багато людей миють фрукти і овочі перед тим, як застосувати їх у сирому вигляді, але, на жаль, цього може не вистачити.25% пестицидів не розчиняються у воді, так що краще всього буде очистити огірки або яблука від шкірки.

Звичайно, не всі органічні продукти вирощуються за допомогою хімічних речовин, але природні добрива використовуються практично завжди. До них відносяться гній, кісткове борошно або компост. Так що ви завжди можете зустріти сліди їх застосування на свіжих продуктах.

Крім цього, на овочах і фруктах ви можете зустріти яйця комах, спори грибів і навіть звичайну бруд, яка кишить бактеріями. На щастя, від усього цього можна легко позбутися. Ми пропонуємо вам кілька трюків: з їх допомогою ви зможете очистити продукти якнайкраще!

Як правильно очистити овочі та фрукти Харчова сода, або бікарбонат натрію, – єдиний порятунок від пестицидів, грибків і бактерій. Вона не завдає організму ніякої шкоди і не змінює смак їжі, тому є природним очищує розчином. Якщо ви не впевнені в чистоті продуктів, промийте їх з невеликою кількістю соди! Для того щоб прибрати залишки добрив або гербіцидів з ваших овочів і фруктів приготуйте розчин з чверті склянки звичайного оцту, 1 столової ложки яблучного оцту і 1 столової ложки лимонного соку. Ви можете залити розчин в пульверизатор і розпорошити його на продукти. Через п’ять хвилин пройдіться по ним губкою і змийте все звичайної проточною водою. Такі фрукти як, наприклад, диня, можуть накопичувати пестициди в своїй товстій шкірці. У цьому випадку розчин з соди повинен бути більш концентрованим.Змішайте її з водою в пропорції 1: 2, перелийте в пульверизатор, окропити продукти і залиште на 3-5 хвилин. Потім використовуйте щітку для очищення овочів і промийте їх холодною водою. До речі, цей розчин прибирає віск з яблук і помідорів. Овочі, які складаються з листя (наприклад, капуста), краще замочувати. Пульверизатор тут безсилий, тому що не дасть можливості проникнути в найвіддаленіші куточки. Приготуйте досить сильний розчин солі і витримайте в ньому овочі протягом 25-30 хвилин. Потім ретельно вимийте.

Ось такі поради! В цілому варто проявляти здорову обережність, а якщо перед покупкою ви відчуваєте сумніви – краще від неї відмовитися. Найкращим варіантом у цьому випадку будуть дари власного городу, який забезпечить вас стовідсотково натуральними продуктами. А в решті випадків – використовуйте наші поради. І обов’язково діліться ними з іншими!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.