Як пом’якшити м’ясо

Вибрати гарне м’ясо не так-то просто: необхідно провести тест на свіжість, оцінити колір і запах. Якщо на ринку це зробити більш-менш можливо, то в магазині дуже проблематично.

Якщо ви стали «щасливим» власником жорсткого шматка старої свинини або яловичини, засмучуватися не варто. «З Смаком» поділиться простими методами, як зробити м’ясо м’яким. Звичайно, на соковитий стейк розраховувати не варто, а ось для апетитного спекотного або гуляшу така м’якоть цілком зійде. Вся хитрість полягає в маринаді з додаванням продуктів-размягчителей.

Маринади для жорсткого м’яса Лук
Для маринаду можна використовувати нарізану цибулю або цибульний сік.
Можна просто подрібнити цибулину в блендері або пропустити через м’ясорубку. Змішайте кашку з м’ясом, встановіть на ємність з м’ясом гніт і відправте в холодильник на 2 години. Гірчиця
Підійде як сухий порошок, так і розлучена гірчиця.
Гарненько намажте цілий шматок м’яса або нарізані скибочки, залиште маринуватися на 15-20 хвилин. алкоголь
Для пом’якшення будь-якого м’яса його попередньо замочують у сухому вині.
Якщо такого не знайшлося, можна використовувати горілку, ось тільки додавати її треба в процесі приготування. А як щодо рульки в пиві?

Побоювання щодо алкоголю в страві зайві: він повністю випаровується в міру теплової обробки. розсіл
Не поспішайте виливати розсіл після з’їдених огірків чи помідорів: замаринуйте в ньому жорстке м’ясо.
Пам’ятайте, що солити м’ясо при цьому додатково не варто.
как сделать мясо мягким

Мінеральна вода
Досить поширений спосіб в середовищі досвідчених кухарів.
Відкриємо невеликий секрет: використовувати краще лікувально-профілактичну воду типу «Єсентуки» або «Боржомі» .Крахмал
Розведіть столову ложку крохмалю в склянці води, змішайте з м’ясом і залиште мінімум на годину.
Вас порадує не тільки м’якість приготованого блюда, але і апетитна скоринка на ньому. кефір
Змішайте кефір з ароматними спеціями і залийте ним жорстке сире м’ясо.
Через 2 години можете сміливо готувати – вийде дуже ніжне блюдо. Соєвий соус
Всього за півтори години соєвий соус здатен зробити з старого м’яса саму м’якість.
Крім того, після приготування м’ясо придбає красиву коричневу скоринку.

Існує одне важливе правило: м’ясо слід солити вже після того, як воно замаринувалося, так як сіль витягає з нього весь сік.

Сподіваємося, що один з цих маринадів стане вашим коронним. Діліться своїми хитрощами пом’якшення м’яса в коментарях, а корисну статтю надсилайте друзям!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.