Як пом’якшити м’ясо

Вибрати гарне м’ясо не так-то просто: необхідно провести тест на свіжість, оцінити колір і запах. Якщо на ринку це зробити більш-менш можливо, то в магазині дуже проблематично.

Як пом'якшити м'ясо

Якщо ви стали «щасливим» власником жорсткого шматка старої свинини або яловичини, засмучуватися не варто. Ми поділимося з вами простими методами, як зробити м’ясо м’яким. Звичайно, на соковитий стейк розраховувати не варто, а ось для апетитного  гуляшу таке м’ясо цілком зійде. Вся хитрість полягає в маринаді з додаванням продуктів-размягчителей.

Існує одне важливе правило: м’ясо слід солити вже після того, як воно замаринувалося, так як сіль витягає з нього весь сік.

Маринади для жорсткого м’яса

Цибуля

Як пом'якшити м'ясо

Для маринаду можна використовувати нарізану цибулю або цибульний сік. Можна просто подрібнити цибулину в блендері або пропустити через м’ясорубку. Змішайте кашку з м’ясом, встановіть на ємність з м’ясом гніт і покладіть в холодильник на 2 години.

Гірчиця

Як пом'якшити м'ясо

Підійде як сухий порошок, так і розведена гірчиця. Гарненько намажте цілий шматок м’яса або нарізані скибочки, залиште маринуватися на 15-20 хвилин.

Розсіл

Як пом'якшити м'ясо

Не поспішайте виливати розсіл після з’їдених огірків чи помідорів: замаринуйте в ньому жорстке м’ясо. Пам’ятайте, що солити м’ясо при цьому додатково не варто.

Мінеральна вода

Як пом'якшити м'ясо

Досить поширений спосіб в середовищі досвідчених кухарів. Відкриємо невеликий секрет: використовувати краще лікувально-профілактичну воду типу «Єсентуки» або «Боржомі».

Крахмаль

Як пом'якшити м'ясо

Розведіть столову ложку крохмалю в склянці води, змішайте з м’ясом і залиште мінімум на годину. Вас порадує не тільки м’якість приготованого блюда, але і апетитна скоринка на ньому.

Кефір

Як пом'якшити м'ясо

Змішайте кефір з ароматними спеціями і залийте ним жорстке сире м’ясо. Через 2 години можете сміливо готувати – вийде дуже ніжне блюдо.

Соєвий соус

Соєвий соус

Всього за півтори години соєвий соус здатен зробити з старого м’яса саму м’якість. Крім того, після приготування м’ясо придбає красиву коричневу скоринку.

 

Як пом’якшити м’ясо – дивіться у відео нижче:

Сподіваємося, що один з цих маринадів стане вашим коронним. Діліться своїми хитрощами пом’якшення м’яса з друзями!


Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій!

10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !

18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем!

Нема на чому розігріти піцу

Коментування заборонено.