Як почистити рибу від луски – прості та ефективні способи.

Багато хто любить страви з риби, а рибалкам подобається її ловити. Однак процес обробки досить неприємний і нікому не подобається за нього братися. Але без видалення луски і нутрощів обійтися не можна. Важливо робити це правильно, щоб процес йшов швидше.

Як почистити рибу від луски

Інструменти

Найчастіше використовують кухонний ніж. Він повинен бути гострим і невеликим. Комусь може бути зручніше використовувати незаточенний сторону. Крім ножа дехто використовує вилку і навіть чайну ложку.

Найзручніше купити спеціальний інструмент або зробити його самостійно. Він схожий на тертку з ручкою і дозволяє обробляти навіть велику рибу з жорсткою лускою.

Як чистити

Найкраще приступати до цього процесу відразу після вилову риби. Але якщо вона жива і б’ється, це ускладнює роботу. В такому випадку покладіть улов в холодильник на деякий час. Головна проблема процесу полягає в лусочках, що розлітаються при чистуці. Якщо ви живете в приватному будинку, краще вийти на вулицю.
Якщо чистити зануривши рибу в ємність з водою, лусочки будуть менше розлітатися.

Також можна використовувати великий пакет.

Як почистити рибу від луски – дивіться у відео:

  • Будьте обережні, щоб не порізатися, якщо використовуєте ніж. Для захисту рук можна взяти гумові рукавички.
  • Можна видалити плавники спеціальними ножицями, але це не обов’язково, тому що у смаженої риби вони виходять смачними.
  • Починайте чистку з хвоста, просуваючись до голови, проти зростання лусочок плавними сильними рухами. Після боків переходите до черева.
  • Далі слід видалити тельбухи і відрізати голову.

 

Ще один спосіб

  • Для ще одного способу обдайте рибу окропом і в холодній воді починайте з хвоста відокремлювати луску. Але якщо перетримати в окропі, то луска почне відпадати з м’ясом.
  • Якщо риба підсохла, її варто змочити водою.
  • Деякі види риб слід потримати в підсоленій, або у воді з невеликою кількістю оцту, щоб полегшити процес.
  • Рибу буде легше чистити, якщо попередньо покласти її в морозилку на 8 годин, а потім витягнути і залишити кілька годин відтаювати. Луска вже буде м’якшою, а сама риба залишиться твердою.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.