Як готувати знамениті коктейлі самостійно

У барах подають чудові коктейлі, але сама обстановка не завжди має в своєму розпорядженні – іноді хочеться провести вечір вдома, з келихом смачного коктейлю перед телевізором, або скликати велику компанію і влаштувати гучну вечірку, пригощаючи всіх алкогольними та безалкогольними напоями. Навчитися готувати коктейлі нескладно, для цього потрібно закупити необхідні інгредієнти і деяке обладнання.

Що купити з алкоголю

Для повноцінного приготування декількох видів коктейлю знадобиться до 10 видів алкоголю, які будуть основою. Обов’язкова наявність в барі такого алкогольного вмісту:

Горілка, використовується в багатьох коктейлях;
Кілька різновидів лікеру;
коньяк;
Світлий ром, використовується в напоях, де не потрібно різкість і яскраво виражений смак алкоголю;
Чорний ром, напій справжніх чоловіків, використовується в міцних коктейлях;
Біле сухе вино;
Червоне сухе вино;
Текіла, поширений інгредієнт для аперитивів;
Джин на основі зернового спирту;
Шотландське віскі.

Необхідне обладнання

Кожен коктейль повинен не тільки бути приємним на смак, але ще і правильно подаватися. Для цього знадобиться набір різних келихів: хайбол, Рокс, стандартний коктейльний келих і Харрикейн.

У багатьох аперитиву використовують лід. Це може бути крихта або будь-яка форма, яку видає льдогенератор. Якщо планується готувати лише один-два напої для себе, можна обійтися звичайними формочками, заморожують в морозильній камері. Але якщо планується галаслива молодіжна вечірка з кількістю гостей більше десяти, то знадобиться пристосування, що постачає великою кількістю крижаних кубиків за короткий час.

Купити льдогенератор кубикового льоду або будь-який інший форми можна в компанії Петрохладотехніка . Тут є обладнання, здатне забезпечити добове споживання льоду ресторанами і розважальними комплексами, але є і апарати для побутових потреб.

Не завадить запастися коктейльної ложкою, шпажками, трубочками і шейкером для змішування.

Продукти харчування й спеції для оригінальних напоїв
У барі повинні бути присутніми різні овочі і фрукти в залежності від обраних видів складаються коктейлів. З фруктів це:

цитрусові;
Яблука та груші;
Різні ягоди для прикраси.
Завжди знадобляться огірок і селеру. Вінегретних буряк застосовується для додання красивого кольору напою. Імбир використовується в напоях з родзинкою. М’ята – інгредієнт, без якого не обійдеться улюблений багатьма мохіто.

Міцний алкоголь розбавляється безалкогольної рідиною або подається в чистому вигляді. Для разбавкі знадобляться різні соки, кока-кола, газована і очищена негазована вода, з абсолютно нейтральним смаком і обов’язково несолона.

Як стати хорошим барменом
Удома можна і експериментувати, змішуючи різні компоненти і придумуючи свої рецепти. Але не можна поєднувати в одному келиху алкоголь, зроблений з різного сировини. І справа не в поєднанні смаку, а в головного болю, яка на ранок може переслідувати всіх гостей. Не варто змішувати вино і горілку, коньяк і джин. У той час як горілка і джин, так само як вино з коньяком поєднуються чудово.

Більше 6 інгредієнтів в одному коктейлі просто загубляться на тлі один одного. Смак і аромат буде настільки різнобічним, що навряд чи комусь сильно сподобається.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.