Як готувати в мультиварці

Мультиварка — не така вже й новинка, як прийнято вважати: перші подібні пристосування почали з’являтися на радянських кухнях ще в 1950-х. Тоді вони називалися скороварками і придбати таку вдавалося далеко не всім.

Сьогодні майже кожна господиня — щаслива володарка функціональної мультиварки, Незамінного гаджета, який економить час, сили і допомагає готувати корисні, по-особливому смачні страви.

Навіть якщо з цим гаджетом ви давно на ти, не завадить знати деякі хитрощі приготування страв в мультиварці і медленноварке. Незважаючи на простоту експлуатації цих приладів, часто господині роблять непрощенні помилки, які псують смак, консистенцію і вигляд улюблених страв.

Помилки при приготуванні страв в мультиварці і медленноварке Пам’ятайте, що джерело тепла в мультиварці знаходиться в нижній частині, тому на дно слід викладати продукти, які необхідно піддавати термообробці довше, наприклад м’ясо або бобові.

Перед приготуванням м’яса в мультиварці необхідно обваляти його в борошні, потім обсмажити на сковороді або в самій чаші. Так м’ясо стане більш ароматним і соковитим.


як готувати в мультиварці

Смачніше всього в мультиварці виходить м’ясо з жировим прошарком, наприклад ребра, пашина або лопатка.


як готувати в мультиварці

Хоча ця порада може здатися очевидним, все ж нагадаємо, що для вдалого приготування страви в мультиварці слід додавати правильне кількість води, зазначене у рецепті. Якщо рідини буде недостатньо, блюдо або залишиться сирим, або підгорить.


як готувати в мультиварці

Не перевантажуйте мультиварку! Продукти разом з водою повинні займати не більше ніж дві третини чаші.


як готувати в мультиварці

Страви, які передбачають додавання алкоголю під час приготування, зазвичай готуються без кришки.Якщо ви зважилися приготувати подібне блюдо в мультиварці, вибирайте самий низький температурний режим і готуйте довше звичайного.


як готувати в мультиварці

Сметану, молоко та інші молочні продукти слід додавати не більше ніж за 30 хвилин до закінчення приготування страви. Що стосується зелені, 2-3 хвилини їй вистачить для того, щоб повністю віддати аромат.


як готувати в мультиварці

Гриби, цибулю, кабачки та інші соковиті овочі під час приготування в мультиварці виділяють дуже багато рідини, яку можна випарувати, відкривши кришку і збільшивши потужність. Цей трюк допоможе прискорити процес приготування.


як готувати в мультиварці

Тепер вже точно всі страви, приготовані в мультиварці, будуть на порядок смачніше! Так що зберігайте цю статтю в закладках, а також діліться інформацією з друзями.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.