Ягідний пиріг

ягідний пиріг
Десерти
45 хвилин
Легко
Порцій: 4
ВИПІЧКА
ДЕСЕРТИ

Ягідний пиріг завжди був і залишається улюбленим сезонним десертом. Знайомий з дитинства смак, у багатьох з нас він асоціюється з селом, бабусиної кухнею і жарким літом. І часом здається, що навіть вишукані французькі десерти не зрівняються з таким ласощами.

Сьогодні приготувати ягідний пиріг можна в будь-який міський квартирі. Змішайте кілька базових інгредієнтів і почекайте півгодини — відмінна випічка до чаю готова!

складові

Пшеничне борошно 220 г цукор 170 г Вершкове масло 130 г яйце 2 шт. черешня 500 г Цукрова пудра 1 ст. л. оцет 1,5 ч. Л. сіль 1 трісок. сода 0,3 ч. Л.

приготування

Промийте черешню і видаліть кісточки.

Відокремте яєчні жовтки від білків.

Білки відправте в холодильник.

Розітріть жовтки до білого з 120 г цукру.

Розтопити вершкове масло.

Відставте його в сторону і дайте трохи охолонути.

В миску з жовтками влийте вершкове масло, додайте дрібку солі і погашену оцтом соду.

Додайте всю муку і замісити тісто. Воно у вас повинно вийти дуже м’яким, але все ж добре тримати форму.

Відокремте п’яту частину від отриманого тесту і загорніть її в плівку. Покладіть цю частину в морозилку приблизно на 10 хвилин.

Після того як вона затвердіє, ви зробите з неї присипку для свого ягідного пирога.

Візьміть основну частину тесту. Викладіть нею форму для пирога. Обов’язково зробіть бортики висотою приблизно 3 см.

Розріжте ягоди навпіл. Присипте їх борошном. Викладіть черешню на тісто в формі. Дістаньте білки з холодильника.

Збийте їх міксером з 50 г цукру. Білкову піну, яка утворилася в результаті, потрібно рівномірно розподілити по шару з ягід. Дістаньте частина тесту, яку ви відправили в холодильник, і натріть на крупній тертці. Присипте тертим тестом білковий шар.

Розігрійте духовку до 180 С. Надішліть пиріг в духовку на 25 хвилин. Коли ваш пиріг покриється золотистою скоринкою, сміливо виймайте його. Зачекайте, поки він охолоне, і виймайте з форми. Присипте пиріг цукровою пудрою.

Ви, звичайно ж, можете їсти пиріг відразу. Але я б порадила залишити його на ніч в холодильнику. Розріжте його вранці і подайте до чаю. Сім’я буде в захваті! Поділіться рецептом зі своїми друзями, щоб вони теж були в передчутті сезону ягід.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.