Ягідне желе

Літо — один з найбільш приємних сезонів у році, і сперечатися з цим ніхто не стане. Це і тепле час, і пора відпусток, і канікули, а ожила природа радує першими ягодами, фруктами і овочами. Звичайно ж, пропускати це не варто!

Ласувати солодкими ягодами можна і просто так, але що заважає приготувати з них, скажімо, чудовий десерт? У нас якраз є чудовий рецептик! Ягідний десерт має легкий і неприторний смак, чудово освіжить у спекотний день і, звичайно ж, сподобається дітям! Давайте приготуємо його.

Желе. Нам знадобляться желатин, ягідний сік, сироп, молоко або вершки. Пропорція така: на 1 літр рідини візьмемо 50 грамів желатину. Замочимо його у воді і залишаємо набухати. Після того, як желатин набух, почнемо потихеньку додавати його в киплячий сироп або молоко. Доведеться безперервно помішувати рідина, поки желатин повністю не розчиниться. Розіллємося майбутнє желе у формочки і, коли охолоне, відправимо в холодильник на кілька годин.

Ягоди. В желе можна додавати будь-які ягоди, які тільки будуть під рукою: черешню, вишню, суницю, полуницю, малину або навіть всі разом. Спробуйте зробити з ягід пюре і змішати його з заздалегідь розчиненим у киплячій воді желатином, а можете зварити желе з соку або молока і залити їм свіжі ягоди.

Для додання особливого смаку сміливо додавайте в желе ваніль, цедру, корицю і навіть вино і лікер. Обов’язково спробуйте викласти желе шарами, це виглядає дуже ефектно, особливо коли один шар прозорий, а інший ні. Приготуємо кілька різних видів желе і будемо заливати їх по черзі. Спочатку один шар, якому потрібно дати трохи застигнути, потім акуратно інший, і так кілька разів.

Ягідне желе може виступати не лише у вигляді самостійного десерту. Наприклад, їм можна прикрасити випічку. Коли желе вже майже застигло і стало досить густим — вилийте його на корж торта і нехай застигає в прохолодному місці. А ще можна нарізати вже готове желе, скажімо, кубиками і прикрасити їм інший десерт — морозиво або суфле.

Пам’ятайте — літо триватиме не так довго, так що не відкладайте приготування цього чудового блюда в довгий ящик. Ми ж «продамо» вам фірмовий трюк, як акуратно вийняти желе з формочок. Просто потримайте їх недовго в гарячій воді!

Обов’язково поділіться цим рецептом з іншими!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.