Яблучний пиріг зі сметаною заливкою — рецепт приготування

Рецептів випічки з яблуками існує безліч. Хтось вважає за краще звичайну шарлотку, інші створюють багатошарові торти з кремом. Загалом, способів «утилізувати» урожай яблук можна знайти сотні. Але ось цей яблучний дворянський пиріг — то, що вражає прямо в серце. Пиріг колись був святковим традиційною стравою. Інгредієнти для нього не кожен міг дістати. Тому в знатних родинах він був головною прикрасою чайного столу.

Крім неповторного смаку, пиріг радує надзвичайним ароматом і простотою приготування. Якщо ви ще сумніваєтеся, варто його робити чи ні, обов’язково печіть. Через його сметаною заливки він стає схожим на тістечко. Дуже апетитно!


Інгредієнти для рецепта


Пшеничне борошно — 200 г

Вершкове масло — 125 г

яйце — 5 штук.

цукор — 200 г

сіль — 1 трісок.

Ванільний цукор — 12 г

розпушувач — 3 ч. л.

вершки — 3 ст. л.

Лимонний сік — 50 мл

сметана — 200 г

Цукрова пудра — 1 ст. л.

яблуко — 600 г


Як приготувати


·  1. Розітріть вершкове масло, сіль, 125 г цукру і ванільний цукор в мисці.

·  2. Введіть 3 яйця по черзі. Потім по частинах додайте просіяне борошно разом з розпушувачем.Влийте вершки. Замісити тісто, потім викладіть його в форму для запікання, змащену жиром або маслом.

·  3. Очистіть яблука від шкірки. Розріжте на 4 частини і видаліть серцевину. Полийте їх лимонним соком. Викладіть яблука на тісто. Трохи вдавите їх. Надішліть пиріг в духовку, розігріту до 180 градусів, приблизно на 12 хвилин.

·  4. В окремій мисці змішайте сметану, яйця, що залишилися і цукор.

·  5. Дістаньте пиріг з духовки. Полийте сметаною масою. Випікайте ще 50 хвилин.

Смачний пиріг готовий до подачі на стіл. Тільки не забудьте дати йому трошки охолонути, а також присипте цукровою пудрою!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.