Тип: Десерти
Час: 110 хвилин
Складність: Середньо
Порцій: 5
Категорія: Вегетаріанські, Випічка, Десерти
У яблучний сезон, коли ці фрукти максимально увібрали в себе сонце, скористайтесь гарним рецептом пирога і приготуйте ароматні ласощі для всіх домашніх. Класикою випічки з яблук вважається шарлотка.
Якщо ви вже випробували обидва варіанти, то радимо ознайомитися ще з одним видом фруктового пирога, в якому апетитні яблука ідеально поєднуються з заварним кремом. Рецепт не можна назвати легким, але окупить всі витрати – ніжний смак начинки під хрусткою скоринкою.
Інгредієнти для рецепта
- Пшеничне борошно – 360 г
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 250 г
- Сметана – 2 ст. л.
- Вершкове масло – 180 г
- Розпушувач – 0,5 ч. л.
- Сіль – 1 трісок.
- Молоко – 350 мл
- Крохмаль – 2 ст. л.
- Ванілін – 1 трісок.
- Яблуко – 2 шт.
Як приготувати
· 1) Для початку замісіть тісто, щоб воно встигло охолонути, поки ви будете готувати начинку. Отже, змішайте просіяне борошно з сіллю і розпушувачем, потім додайте нарізане дрібними кубиками холодне вершкове масло, перетріть його з борошном. Додайте 1 яйце, 100 г цукру, сметану і замісіть тісто, приберіть його в холодильник.
· 2) Приготуйте крем: 1 яйце збийте з цукром, додайте ванілін і крохмаль. Влийте молоко і поставте на повільний вогонь, доведіть суміш до кипіння і відразу ж вимкніть вогонь.
· 3) Яблука очистіть від серцевини і шкірки, наріжте невеликими шматочками.
· 4) Тісто розділіть на 2 частини: третина піде на верхній шар, а дві третини на основу. Більшу частину розкачати і застеліть нею роз’ємну форму діаметром 20 см, сформуйте бортики.
· 5) Викладіть на основу яблука, залийте фрукти гарячим кремом. З другої частини тесту зробіть смужки і викладіть зверху у вигляді сітки.
· 6) Поставте пиріг в духовку і випікайте при температурі 180 градусів на 50 хвилин.