Яблучний пиріг на сирному тісті – рецепт приготування покроковий з фото

Яблучний пиріг на сирному тісті - рецепт приготування

Коли згадують про яблучноний пиріг, часто мають на увазі шарлотку. Безумовно, традиційна шарлотка хоч і божественно смачна, але відверто важка. Навряд чи охоронці своєї фігури можуть зі спокійною совістю ласувати пирогом на бісквітному тісті, в якому так багато борошна, яєць і масла …

Представляємо приголомшливий пиріг, навіть дивовижний! Мало тісту, багато корисної фруктової начинки, один лише вид вже викликає захват, не кажучи вже про смак … Нижній шар тіста – суперніжний, адже він просякнутий соком яблука і вишні. Верхній шар виходить більш хрустким, під яким яблучні половинки залишаються цілими.

Вишні підійдуть як свіжі, так і консервовані, але і вони відмінно замінюються будь-який іншою добавкою на ваш смак (горіхами, чорносливом, курагою, скибочками шоколаду).

Інгредієнти для рецепта

  • Пшеничне борошно – 2,5 скл.
  • Вершкове масло – 200 г
  • Сир – 200 г
  • Цукор – 75 г
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Яблуко – 6 шт.
  • Вишня – 12 шт.
  • Кориця – за смаком
  • Жовтки – 1 шт.

Як приготувати

·  1) Розм’якшене вершкове масло збийте з цукром, з’єднайте масу з сиром, перемішайте. Борошно просійте з розпушувачем, додайте ванільний цукор, змішайте з масляною сумішшю. Замісіть тісто щільне, скатайте його в кулю, накрийте плівкою і приберіть на 30 хвилин в холодильник.

·  2) Промиті яблука очистіть від шкірки і насінної коробочки, розріжте на 2 частини. У кожну половинку яблука помістіть по вишні (без кісточки).

·  3) Охолоджене тісто розділіть на 2 частини, одну з яких розкатайте в пласт і викладіть на дно змащеної маслом форми. На пласт викладіть половинки яблук зрізом вниз, присипте корицею і, якщо необхідно, цукром.

 Охолоджене тісто розділіть на 2 частини

·  4) Другу частину тіста розкатати і накрити яблука. Краї защипати, поверхню змастіть жовтком. Покладіть пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Подавайте пиріг, присипавши цукровою пудрою.

Подавайте пиріг, присипавши цукровою пудрою.

Яблучний пиріг на сирному тісті — рецепт покроковий з фото дивіться у відео нижче:


Пиріг зручно ріжеться на порційні шматочки, кожен з яких як окреме тістечко. Кличте друзів на чаювання, пригощайте пирогом і діліться з ними рецептом!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.