Хунон з гарбузом – рецепт приготування

Любителі азіатської кухні з особливим теплом відгукуються про страву, що отримав оригінальну назву. Хунон – це ситний парової рулет, як правило, з м’ясною начинкою, нагадує за смаком манти. Традиційна страва Узбекистану, для створення якого основним завданням є підібрати жирне м’ясо (зазвичай це баранина), а готують його круглий рік.

Редакція «З Смаком» адаптувала рецепт під осінню пору. Єдине, що залишається в ньому незмінним – баранячий жир, який додасть соковитість.


Інгредієнти для рецепта


курдючний жир – 100 г

Пшеничне борошно – 500 г

вода – 120 мл

Цибуля – 2 шт.

гарбуз – 300 г

яйце – 1 шт.

цукор – 1 ст. л.

сіль – 0,5 ч. л.

Чорний перець (мелений) – за смаком


Як приготувати


·1 Збийте яйце у великій мисці і розбавте його водою. Просійте в миску борошно з сіллю, замісити тісто, накрийте його рушником і дайте постояти 15 хвилин.

·2 За цей час очистіть цибулю і подрібніть його. Гарбуз натріть на дрібній тертці, наріжте курдючний жир шматочками і все перемішайте. Посоліть, подсластите і поперчіть начинку.

· 3 Розкачайте тісто в тонкий пласт, викладіть на нього начинку, скрутіть з нього рулет і поверніть його равликом. Готуйте хунон на пару протягом 40 хвилин.

Хунон можна сміливо віднести до різновиду ледачих мантів. Начинка може бути найрізноманітніша: сир із зеленню, овочеве рагу, різні види фаршу. Тільки не забудьте додати трохи курдючного жиру. Подається хунон з гострим соусом. Для його приготування візьміть трохи вершків, роздушіть в них пару зубчиків часнику, посоліть і перемішайте. Готово! Збережіть наш рецепт, вам точно захочеться спробувати це блюдо ще раз.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.