Якщо вже хозяюшке захотілося холодцю, її вже не злякати майбутнім тяжким очікуванням, поки звариться бульйон, а потім холодець застигне. Що вже говорити про рідню, зголоднілий по м’ясному частування!
Ось тільки не всім до смаку холодець із яловичини або свинини, який часто виходить хоч і смачним, але жирним. Вам напевно припаде до душі рецепт холодцю з індички від «З Смаком». Прозорий як сльоза, м’ясистий і ніжний …
Інгредієнти для рецепта
індиче крило – 2 шт.
Цибуля – 1 шт.
морква – 1 шт.
Корінь селери – 1 шт.
сіль – 1 ст. л.
Чорний перець (горошком) – 5 штук.
Лавровий лист – 2 шт.
часник – 10 зуб.
яйце перепелине – 6 шт.
базилік – за смаком
Як приготувати
· 1. Крила залийте водою, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Злийте окріп і залийте індичку новою порцією води. Варіть на повільному вогні 4-5 годин.
· 2. Додайте в каструлю очищену цибулю, моркву, корінь селери, сіль, перець і лавровий лист.Проваріть овочі до м’якості (приблизно 1 годину).
· 3. Дістаньте з бульйону крила, цибулю, моркву і селеру. Додайте в каструлю подрібнений часник.
· 4. Процідіть бульйон через дрібне ситечко. Потім застеліть сито серветкою і процідіть повторно.
· 5. М’ясо розберіть на волокна, яйця відваріть, морква наріжте на пелюстки для прикраси.
· 6. Викладіть м’ясо, морква, яйця на тарілку, прикрасьте блюдо гілочкою базиліка. Залийте бульйоном і відправте в холодильник на 8 годин.
Холодець з індички відмінно поєднується з картопляним пюре, рисом і навіть тушкованою гарбузом.Перешліть цей рецепт подругам, нехай і вони оцінять!