Холодець з брокколі – рецепт приготування

Ви теж вважаєте, що святкове холодець – виключно холодець? До недавніх пір і я так думала. Тому, коли подруга захотіла поділитися новим рецептом, я відмовлялася як могла: не люблю, і все тут. Виявилося, що це справжня м’ясна закуска і навіть салат в желе. Досить підготувати інгредієнти, залити – і в холодильник.

Це заливне з м’ясом і брокколі підкуповує своїм приголомшливим зовнішнім виглядом. Навіть якщо зелений овоч не входить в список ваших улюблених продуктів, ви не зможете пройти повз. А що стосується смаку… Досить одного шматочка – і інші частування відійдуть на другий план.


Інгредієнти для рецепта


яловичина – 1 кг

вода – 2 л

Копчена куряча грудка – 70 г

Цибуля – 2 шт.

морква – 2 шт.

петрушка – 1 Пуч.

Чорний перець (горошком) – 5 штук.

Лавровий лист – 3 шт.

сіль – за смаком

желатин – 25 г

Кольорова капуста – 300 г

брокколі – 350 г

часник – 2-3 шт.


Як приготувати


·1 Радимо почати з бульйону. Залийте яловичину 2 л води. Доведіть до кипіння, а після зробіть мінімальний вогонь. Вода повинна кипіти приблизно годину. Не забувайте знімати піну в процесі.

·2 Додайте спеції і шматочок копченої грудинки.

·3 Очистіть моркву, а також цибулю. Просто розріжте на кілька частин і відправте в каструлю. Зв’яжіть петрушку в пучок. Надішліть її туди ж. Аромат буде приголомшливим.

·4 Додайте лавровий лист, коли бульйон буде майже готовий.

·5 Дістаньте з бульйону все продукти (м’ясо і овочі). Процідіть рідину. Відставте її в сторону до повного охолодження.

·6 Перелийте 150 мл бульйону в ємність. Тепер додайте до нього желатин. Змішайте і відставте набухати.

·7 Поставте 2 ємності з водою на плиту. Розберіть кольорову капусту, а потім і брокколі на суцвіття. Спочатку відправте брокколі в киплячу воду. Проваріть 7 хвилин. Поставте варитися кольорову капусту на 20 хвилин.

·8 М’ясо з бульйону наріжте кубиками. Подрібніть часник.

·9 Додайте підготовлений желатин в остиглий бульйон. Гарненько все змішайте.

·10 Візьміть форму. Оберніть її харчовою плівкою. Викладіть яловичину на дно. Зверху посипте часником. Посипте шматочками копченого м’яса. Залийте все половиною бульйону. Викладіть зверху кольорову капусту, а також брокколі.

·11 Надішліть торт в холодильник. Коли бульйон трохи застигне, залийте капусту другою частиною. Надішліть в холодильник на ніч.

Такий заливний торт гарний і без прикрас. Але якщо дуже хочеться, можна використовувати лимон і половинки яєць, щоб зробити страву більш святковим. Отже, ніякого холодцю в цьому році! Варто перекроїти своє стандартне меню, щоб підкорити сім’ю і видом, і смаком новорічного столу. Розкажіть про ідею тим, хто все ще ламає голову над новими стравами.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.