«Хмиз» на кефірі — Рецепт приготування

«хмиз» на кефірі рецепт приготування

Тип:
Десерти
Час:
60 хвилин
Складність:
Середньо
Порцій: 5
Вегетаріанські Випічка

Печиво «Хмиз» знайоме нам з дитинства. На жаль, мало хто з сучасних малюків пробував його. З-за сьогоднішньої різноманітності про нього зовсім забули. А даремно, адже це дуже смачне ласощі, нескладне в приготуванні, а інгредієнти для нього дуже прості та доступні.

Рецепт «Хмизу» жителі півдня Росії запозичили у греків ще в XVIII столітті. Пізніше хрусткі і ніжні вироби стали готувати по всій території України, тут їх називали вергунами. Це блюдо швидко стало улюбленим ласощами!

Основним інгредієнтом «Хмизу» є молоко або сметана. Ми вирішили запропонувати вам приготувати цю смакоту на кефірі. Спробуйте, печиво виходить дуже хрустким!


Інгредієнти для рецепта


Кефір – 1,5 скл.

Яйце – 1 шт.

Цукор – 3 ст. л.

Соняшникова олія – 2 ст. л.

Сіль – 0,5 ч. л.

Сода – 0,5 ч. л.

Пшеничне борошно – 2,5 скл.

Ванільний цукор – 12 г


Як приготувати


·  1 Збийте яйце з цукром, ванільним цукром, сіллю. Влийте кефір, олію, додайте соду. Все змішайте. Просійте борошно в тісто, постійно перемішуючи. Замісіть м’яке тісто.

·  2 Накрийте миску з тістом рушником і залиште на 25-30 хвилин в теплому місці.

·  3 Потім присипте стіл борошном. Розділіть тісто на 2 половини. Розкачайте одну частину в прямокутний пласт товщиною не менше 1 сантиметра. Зробіть те ж саме з другою частиною.

·  4 Наріжте тісто невеликими прямокутниками. В середині кожного зробіть невелику проріз. Просуньте одну сторону прямокутника через отвір.

·  5 Налийте в сковороду олію шаром не менше 2,5 сантиметра. Розігрійте гарненько і обсмажте на ньому печиво з обох сторін.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.