Хашлама на пиві – рецепт приготування

Кавказька хашлама – це по суті тушковане з овочами м’ясо, в оригіналі баранина. Рецепт ситного страви і спосіб його подачі сильно відрізняється в залежності від країни і навіть окремого регіону. Наприклад, казахи-кочівники готували хашламу без води, укладаючи м’ясо, овочі та зелень товстими шарами. Іноді хашламу подають у вигляді супу.

Сьогодні ми розповімо, як приготувати смачну хашламу з яловичини з хлібним ароматом і м’яким м’ясом. Сподіваємося, такий варіант вам припаде до смаку.


Інгредієнти для рецепта


яловичина – 1,5 кг

Цибуля – 1 кг

Картопля – 1,2 кг

Болгарський перець – 800 г

морква – 1 кг

помідор – 1 кг

кінза – 1 Пуч.

петрушка – 1 Пуч.

Чорний перець (горошком) – 50 г

Лавровий лист – 4 шт.

Світле пиво – 0,5 л


Як приготувати


·  1. М’ясо наріжте великими шматками, щедро посоліть і залиште на 30 хвилин. Більше блюдо солити не доведеться.

·  2. Картопля наріжте довгастими брусочками, болгарський перець очистіть від насіння і крупно наріжте.

·  3. Очистіть моркву і наріжте кільцями або півкільцями, якщо велика. Цибулю очистіть і розріжте на 4 частини, помідори наріжте кільцями.

·  4. Тепер слід викласти підготовлені інгредієнти в каструлю з товстим дном або в казан в такій послідовності: м’ясо, цибуля, морква, картопля, перець і помідори. Додайте лавровий лист і горошки перцю.

·  5. Влийте пиво і посипте хашламу крупно посіченою зеленню. Гасіть блюдо під закритою кришкою на повільному вогні протягом 3-3,5 годин.

У приготуванні хашламу на пиві можна використовувати не тільки вирізку, а й м’ясо на кістці, наприклад реберця. Якщо у вас є помічниця-мультиварка, викладіть всі інгредієнти в чашу і поставте на режим «Гасіння», встановивши таймер на 4 години. Обов’язково поділіться рецептом відмінною хашламу з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.