Хачапурі по-мегрельські — Рецепт приготування

хачапурі по мегрельські рецепт приготування

Тип:
Закуски
Час:
180 хвилин
Складність:
Складно
Порцій: 6
Випічка, Закуски

Хачапурі — одне з найвідоміших страв грузинської кухні, що представляє собою коржик з сиром. Назва страви походить від грузинських слів «сир» і «хліб». Страва, схожа на сучасний хачапурі, з’явилося ще в XIII–XIV століттях і незабаром отримав широке розповсюдження по всій території Грузії.

Рецептів хачапурі існує безліч. У кожному регіоні свій спосіб приготування. Ми підготували для вас рецептмегрельских хачапурі. Вони відрізняються від інших побратимів тим, що сир у них не тільки всередині, але і зовні.Спробувавши це блюдо лише раз, ви захочете є його знову і знову.


Інгредієнти для рецепта


Вода – 150 мл

Сир сулугуні – 600 г

Пшеничне борошно – 500 г

Молоко – 100 мл

Вершкове масло – 30 г

Яйце – 1 шт.

Цукор – 2 ч. л.

Сухі дріжджі – 2 ч. л.

Сіль – 1 ч. л.


Як приготувати


·  1 Трохи підігрійте воду, всипте в неї цукор і перемішайте. Додайте сухі дріжджі, накрийте миску рушником. Дайте постояти півгодини.

·  2 Підігрійте молоко. Розтопіть вершкове масло і дайте йому охолонути. У велику миску просійте борошно з сіллю, влийте яйце, молоко і масло.

·  3 Влийте підготовлену дріжджову опару і замісити тісто. Місіть його до тих пір, поки тісто не стане еластичним.

·  4 Коли тісто буде готове, змастіть його соняшниковою олією, покладіть в миску і накрийте. Залиште приблизно на 2 години, щоб тісто піднялося.

·  5 Розділіть тісто на 3 рівні частини. Розкачати кожну частину в круглу корж, викладіть по 200 г тертого сулугуні в середину кожної. Зберіть краю коржі в центрі і добре зліпити їх, щоб сир залишився всередині. Замість сулугуні можна використовувати бринзу, в ідеалі — імеретинський сир.

·  6 Переверніть тісто і знову акуратно розкачайте. Щоб випустити повітря з коржі, проколіть хачапурі шпажкою в декількох місцях. Змастіть коржі збитим жовтком. Так випічка придбає апетитну скоринку.

·  7 Розігрійте духовку до 200 градусів. Викладіть хачапурі на деко, змащене маслом. Посипте сиром, що залишився.Випікайте до 10 хвилин.

·  8 Збільште температуру духовки до 250 градусів. Випікайте до золотистої скоринки 3-5 хвилин.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.