Хачапурі по-мегрельські — рецепт приготування

хачапурі по мегрельські рецепт приготуванняТип: Закуски
Час: 180 хвилин
Складність: Складно
Порцій: 6

Хачапурі — одна з найвідоміших страв грузинської кухні, що представляє собою коржик з сиром. Назва страви походить від грузинських слів «сир» і «хліб». Страва, схожа на сучасне хачапурі, з’явилась ще в XIII–XIV століттях і незабаром отримала широке розповсюдження по всій території Грузії.

Рецептів хачапурі існує безліч. У кожному регіоні свій спосіб приготування. Ми підготували для вас рецепт мегрельских хачапурі. Вони відрізняються від інших побратимів тим, що сир у них не тільки всередині, але і зовні. Спробувавши цю страву лише раз, ви захочете їсти її знову і знову.

Інгредієнти для рецепта

  • Вода – 150 мл;
  • Сир сулугуні – 600 г;
  • Пшеничне борошно – 500 г;
  • Молоко – 100 мл;
  • Вершкове масло – 30 г;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Цукор – 2 ч. л.;
  • Сухі дріжджі – 2 ч. л.;
  • Сіль – 1 ч. л.

Як приготувати

1) Трохи підігрійте воду, всипте в неї цукор і перемішайте. Додайте сухі дріжджі, накрийте миску рушником. Дайте постояти півгодини.

2) Підігрійте молоко. Розтопіть вершкове масло і дайте йому охолонути. У велику миску просійте борошно з сіллю, влийте яйце, молоко і масло.

3) Влийте підготовлену дріжджову опару і замісіть тісто. Місіть його до тих пір, поки воно не стане еластичним.

4) Коли тісто буде готове, змастіть його соняшниковою олією, покладіть в миску і накрийте. Залиште приблизно на 2 години, щоб воно піднялося.

5) Розділіть тісто на 3 рівні частини. Розкатайте кожну частину в круглий корж, викладіть по 200 г тертого сулугуні в середину кожного. Зберіть краю коржа в центрі і добре зліпить їх, щоб сир залишився всередині.

Замість сулугуні можна використовувати бринзу, в ідеалі — імеретинський сир.

6) Переверніть тісто і знову акуратно розкатайте. Щоб випустити повітря з коржів, проколіть хачапурі шпажкою в декількох місцях. Змастіть коржі збитим жовтком. Так випічка придбає апетитну скоринку.

7) Розігрійте духовку до 200 градусів. Викладіть хачапурі на деко, змащене маслом. Посипте сиром, що залишився. Випікайте до 10 хвилин.

8) Збільште температуру духовки до 250 градусів. Випікайте до золотистої скоринки 3-5 хвилин.

Хачапурі по-мегрельські — рецепт покроковий з фото дивіться у відео нижче:

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.