Виготовлення домашнього сиру

Про користь прийому натуральних продуктів багато говорити не потрібно. Вони не потребують додаткової реклами. Єдиний нюанс – прилавки в наших торгових мережах переповнені штучними замінниками, які негативно впливають на наше здоров’я. Набагато безпечніше власне приготування. І в продовження теми представляємо рецепт приготування сиру в домашніх умовах. Такий продукт краще готувати з домашніх або добре перевірених продуктів. Посуд використовувати з тонкими стінками, наприклад, алюмінієву.

Складові:

– домашнє молоко – один літр,
– скисле молоко – половина літра,
– сметана – чотириста мілілітрів,
– яйця – шість штук,
– сіль одна-півтора столові ложки,
– приправи.

Приготування.

I. Змішати обидва види молока і помістити в каструлю. Варити, помішуючи на повільному вогні до появи піни.
II. Змішати яйця зі сметаною. Злегка збити. Вливати в молочну суміш тонкою цівкою і довести до кипіння. Варити не менше 5 хвилин. До цього часу сироватка повинна добре відокремитися від сиру.
III. Прибрати з вогню, через 2-5 хвилин додати сіль і приправи. Добре перемішати і дати трохи відстоятися (хвилин 10-15).
IV. Розстелити марлю, складену в декілька шарів на друшляк і відкинути зварену молочну суміш.
V. Коли сироватка стече підняти марлю за краї і трохи скручуючи процідити затрималася сироватку.
VI. Розкрутити. Укласти в глибоку тарілку. Укрити сир одним кінцем марлі, зверху покласти невелику тарілку або блюдце з гнітом і прибрати на ніч у прохолодне місце або холодильник. На наступний день можна побалувати себе і близьких смачним і ароматним продуктом.

Декілька порад.

1. Кефір і сметана в рецепті взаємозамінні. Але варто пам’ятати, що кефір робить сир більш пухким, сметана навпаки – більш твердим. Яйця в рецепті сполучний елемент.
2. Якщо робити тільки з кефіру вийде сир.
3. При використанні домашнього кислого молока сир виходить більш насиченим.
4. Якщо зробити суміш кефірів коров’ячого та козячого на виході отримаємо бринзу.
5. Приправи можна додавати різні – все залежить від Ваших гастрономічних уподобань. Додасть приємний аромат сиру і свіжа зелень. Любителі гострих смакових відтінків можуть експериментувати зі всілякими перцями. Пікантності смаку додасть чесок.
6. Чим важче гніт, тим твердіше вийде сир.
7. Якщо до рецептом додати чебрець – сир придбає приємний жовтуватий колір.
8. Тут запропонована стандартна рецептура, яку можна видозмінювати і отримувати нові і цікаві сири.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.