Вибір рису. Як приготувати рис.

Вибір рису. Як приготувати рис.

До даного продукту пред’являються такі вимоги:
1) розсипчаста структура після приготування;
2) смакова вираженість;
3) насичений колір.

У процесі варіння, рис схильний до злипання. Зменшити ступінь склеювання можливо, шляхом вибору сортів з довгими зернами.
Перед приготуванням, рис слід ретельно помити, це дозволить знизити кількість крохмалю, який знаходиться на його поверхні. Спочатку, рис заливається водою з додаванням потрібного обсягу солі і приправ, потім настоюється протягом півгодини.

Обумовлюється така рекомендація характерним для рисових зерен властивістю – стрімко вбирати вологу після першого контакту з водою. Через зазначений проміжок часу, вода зливається, а рис знову поміщається в чисту воду.

При температурі близько 75-80 градусів, навколо зерен починає утворюватися клейкий компонент. Отже, домігшись більш високого рівня нагрівання, почне відбуватися процес «спалювання» крохмалю, тобто він буде перетворюватися в глюкозу, тим самим, забезпечуючи розсипчасту структуру. У момент, коли вся рідина википить, ємність з рисом щільно закривається і продовжує готуватися на тихому вогні. Тут слід бути уважним, так як конкретно встановленого часу, протягом якого рис буде доходити до готового стану, немає. Оцінка стану проводиться самостійно.

Не можна не відзначити той факт, що існують два сорти рису, приготування яких, практично, не супроводжується процесом склеювання зерен. До такого виду відносять пропарений і коричневий рис.

Яскравість рисових зерен, після приготування, багато в чому залежить від використовуваних приправ. Звичайному білому рису додасть привабливості посипання різнокольоровими спеціями. Інши сорти рису, досить, непогано виглядають і без них, але це позначається на смакових якостях страви.
В залежності від уподобань споживача, можна приготувати рис з різними смаковими якостями. Як вже було зазначено, це здійснюється за допомогою вибору найбільш вподобаного сорту і приправ. Але важливим фактором, що визначає смакову вираженість, є процес замочування й промивання рису. Використання в цій процедурі водопровідної води негативно впливає на досягнення кращого результату.

На підставі всього перерахованого вище, випливає висновок, що немає якогось специфічного сорту рису, який володів би винятковими смаковими показниками. У кожного споживача свої переваги на цей рахунок.

Як приготувати рис — рецепт покроковий з фото дивіться у відео нижче:

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.