Все про шампанське

А ви ховаєтеся або мимоволі закриваєте очі, коли хтось поруч відкриває шампанське? Якщо так, то ця стаття для вас. У ній містяться прості поради для тих, хто хоче не тільки перестати ховатися від пляшки ігристого, а й навчитися відкривати її самостійно. У пляшці шампанського міститься кілька десятків мільйонів бульбашок, а тиск досягає аж 5-6 атмосфер. Якщо неправильно відкрити пляшку, то можна не тільки облити себе і все, що вас оточує, а й завдати шкоди, як матеріальний, так і фізичний. Багато хто вважає, що шампанське потрібно відкривати з гучним бавовною, щоб з пляшки фонтаном вихлюпувалася піна. Може бути, це весело і по-святковому, але за правилами етикету нормою є всього лише легкий хлопок і димок, які при цьому підтверджують високу якість обраного вами напою.

В першу чергу шампанське потрібно охолодити (не менше 3 годин, якщо це робиться в холодильнику і близько півгодини, якщо у воді з льодом). Адже у цього чудового напою смак пов’язаний з бульбашками. А бульбашок тим більше, ніж прохолодніше шампанське. Але при цьому не потрібно охолоджувати напій занадто сильно, інакше ви не зможете по-справжньому відчути його вишуканий смак і аромат. Намагайтеся не трясти пляшку. Притримуйте її, коли знімаєте дротяну оплетку. Потім акуратно нахиліть пляшку приблизно на 45 градусів, не забуваючи при цьому притримувати пробку. Зафіксувавши міцно пробку однією рукою, другою обережно провертати пляшку то в одну сторону, то в іншу. Багато хто робить навпаки: прокручують НЕ пляшку, а пробку. Це не правильно! Відчувши, що пробка почала виходити, трохи нахиліть її в сторону великим пальцем. Ось і все, шампанське відкрито, тепер можете сміливо насолоджуватися його приємним смаком і ароматом.

І ще кілька слів про те, з яких фужерів слід пити шампанське. Для ігристих вин використовуються як правило такі типи фужерів: флейта, труба, чаша і фонтан. Ви можете вибрати будь-який з перерахованих, який виявиться у вас під рукою. Але при цьому важливо знати, що вузькі фужери продовжують вивільнення вуглекислого газу (через маленькій площі поверхні), тому вони краще для сухих видів шампанського (якщо ви любите бульбашки). Відповідно, широкі фужери більш підходять для солодких сортів шампанського.

Шампанське це все таки алкогольний напій хоча і не дуже міцний. І надмірне його споживання може призвести до важкої алкогольної залежності. Тим більше що таких прикладів на нашому тіві предостатньо.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.