Властивості соку селери

Селера — поширена овочева культура, що виростає скрізь, крім, мабуть, Антарктиди.У стародавні часи вважали, що рослина приносить щастя, тому прикрашали ним будинку, розвішуючи по кутах.В їжу селера почали вживати лише в XVII столітті.

Коріння селери надзвичайно запашні з-за великого вмісту в них ефірних масел.Мінеральні солі калію, кальцію, фосфору, натрію, магнію, містяться в них в достатку.Багатий вітамінний склад (С, В1, В2, РР, А) ставить цей овоч в розряд надзвичайно корисних.

Користь соку селери

Сік з коріння селери вживають для лікування гастриту, виразки шлунка і дванадцятипалої кишки, сечокам’яної хвороби, циститу, подагри, алергії, артриту, атеросклерозу, гіпертонії, діабету.

Сік успішно застосовують при неврозах, мігрені і безсонні, так як він діє заспокійливо на нервову систему.

Не можна не сказати про те, що напій з селери надзвичайно корисний для зниження ваги, має легку сечогінну і послаблюючу дію, нормалізуєобмін речовин, знижує апетит, але при цьому підвищує тонус і опірність організму.

Як приймати сік селери

·Для зміцнення організму. 100 мл соку кореня селери розділіть на 3 прийоми, приймайте за 30 хвилин до їжі.Можна поєднувати з іншими продуктами: морква, буряк, селера (8 : 3 : 5), морква, капуста, селера (1 : 4 : 5), морква, селера, редька (8 : 5 : 3).

·Для лікування алергії (кропив’янки, дерматиту, діатезу) і зниження цукру в крові. 1 ч. л. соку 3 рази в день за 30 хвилин до їжі.Також при алергії допомагає такий настій: 1 ст. л. подрібнених коренів залийте 1,5 л окропу, настоюйте, укутавши, 4 години.Приймайте по 1 ст. л. 3-4 рази на день за півгодини до їжі.Цей же настій вживають для лікування ревматизму і подагри.

·Для схуднення. Селера багатий клітковиною і володіє низькою калорійністю, тому сік цього овоча як ніякий інший корисний для тих, хто прагне схуднути.Притуплює відчуття голоду і активізує обмін речовин.Приймай 1 ст. л. за 20-30 хвилин до їжі.

Хоч сік і зберігається в холодильнику протягом двох діб, краще все ж готувати нову порцію щодня (для кращого збереження вітамінів).

Вживати овоч в їжу можна практично всім, за винятком людей з індивідуальною непереносимістю продукту.Але тим, хто за допомогою соку вирішив лікувати певне захворювання, краще проконсультуватися з лікарем.

Будьте здорові і не забувайте ділитися з друзями корисними статтями від «Зі Смаком»!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.