Вишневе желе в банках – рецепт приготування

Вишневе желе в банках – це більше, ніж варення. Це готовий десерт! Дістаєте з комори баночку, відкриваєте, насолоджуєтеся … У міру солодке, з характерною кислинкою і майже мармеладної сумішшю ласощі дуже ошатно виглядає в вазі.

Найскладніше і трудомістка в усьому процесі приготування – видалити кісточки. Робити це можна спеціальним пристосуванням або ж звичайної шпилькою. Желатин зручніше використовувати швидкорозчинний. До речі, його можна замінити і агар-агаром, лише зменшивши кількість желирующего речовини вдвічі.


Інгредієнти для рецепта


вишня – 1 кг

цукор – 700 г

желатин – 2 ст. л.


Як приготувати


·  1. Вишні промийте, видаліть кісточки. Змішайте цукор з желатином і засипте ягоди. Залиште ємність в прохолодному місці на 12 годин, щоб виділився сік.

·  2. Поставте каструлю з ягодами і соком на слабкий вогонь. Доведіть до кипіння, варите, не забуваючи помішувати, 3 хвилини. Знімайте піну на блюдечко: з батоном або галетним печивом буде дуже смачно!

·  3. Розлийте желе по стерилізованим банкам, закатати, переверніть і укутайте. Через 12 годин приберіть на зберігання в комору або підвал.

При варінні вишень виділяється багато піни, тому стежте, щоб маса не втекла. Для цього каструля не повинна бути заповнена ягодами більше, ніж наполовину. З наведеного кількості інгредієнтів виходить приблизно 3 півлітрових баночки варення (результат сильно залежить від розміру і соковитості вишень).Швидше діліться рецептом з подругами, щоб і вони встигли зробити свої заготовки!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.