Вірменська гата — Рецепт приготування

вірменська гата рецепт приготування

Тип:
Десерти
Час:
100 хвилин
Складність:
Середньо
Порцій: 8
Вегетаріанські Випічка, Десерти

Гата — одне з найбільш відомих кондитерських виробів східної кухні. Цим рецептом ми зобов’язані вірменів і азербайджанців, у яких подібна випічка називається кята.

Пам’ятаєте фільм «Кавказька полонянка»? Під пісню «Якщо б я був султан» головна героїня Ніна їла не що інше, як гату. Традиційна форма цієї солодкої випічки — коржик. У деяких випадках гату згортають рулетом і нарізають невеликими шматочками, нагадують печиво. Начинка для гати готується зазвичай з борошна, цукру і масла і називається хориз.

В залежності від регіону гату готують по-різному. «Зі Смаком» хоче з вами поділитися перевіреним рецептом приготування цієї смачної східній солодощі.


Інгредієнти для рецепта


Пшеничне борошно – 1 кг

Вершкове масло – 350 г

Сметана – 200 г

Сода – 0,5 ч. л.

Ванільний цукор – 15 г

Яйце – 2 шт.

Цукор – 250 г

Молоко – 30 мл


Як приготувати


·  1 Візьміть 250 г масла, наріжте і перетріть з 750 р борошна, додайте ванільний цукор.

·  2 Соду розмішайте в сметані, додайте в борошно.

·  3 Додайте 1 яйце, замісіть тісто, загорніть в харчову плівку і відправте на годину в холодильник.

·  4 Для начинки просійте 250 г борошна, додайте цукор, влийте 100 г розтопленого масла. Маса повинна вийти розсипчастою.

·  5 Дістаньте тісто, розділіть на 2 частини. Тонко розкачайте його і рівномірно посипте начинкою.

·  6 Поверніть рулети і наріжте їх невеликими шматочками.

·  7 Розігрійте духовку до 180 градусів. Деко застеліть пергаментним папером, викладіть гату. Змастіть верх випічки жовтком, змішаним з молоком.

·  8 Випікайте близько 30 хвилин до золотистого кольору.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.